Fargerike nyheter fra Stratasys

Gravity Girl av Dennis Harroun. Foto: Stratasys

Stratasys høyner standarden for 3D-printing i flerfargede multi-materialer, takket være nye materialer for PolyJet 3D-printere som gir produktdesignere fantastisk realisme og grafisk skarphet for ugjennomsiktige materialer.

De nye VeroUltra hvite og svarte materialene gir et viktig realismeløft for mange prototypingprosjekter, heter det i et presseskriv fra Stratasys. Materialene simulerer ugjennomsiktige plastdeler av høy kvalitet, selv når de er veldig tynne. Tekst og etiketter på flasker og emballasje er skarpe nok til å oppfylle 2D-grafiske standarder. Fargekontrast forbedres der det forventes høy fargeseparasjon. Og endelig gir materialene en betydelig forbedring av realismen ved simulering av naturlige materialer som tre, tekstiler og marmor.

–PolyJet 3D-utskrift er fortsatt den beste modelleringsløsningen for designere som vi kontinuerlig forbedrer, sa Stratasys Design Vice President Shamir Shoham. –Det som virket utrolig realistisk i fjor, er enda bedre i år.

Historisk har nøyaktig simulering av farge, materiale og finish, eller “CMF”, vært en veldig kostbar og tidkrevende del av prosessen. I løpet av de siste årene har Stratasys endret ligningen dramatisk med sine PolyJet-løsninger for designere. Selskapet har introdusert PANTONE-validerte farger, slik at fargene i hånden din samsvarer med fargene på skjermen. Materialer som VeroUltra Clear har introdusert egenskaper som glasslignende klarhet eller fleksibilitet. Programvareformater som 3MF har strømlinjeformet arbeidsflyten, slik at high-fidelity-modellering tar lite mer tid enn bare å klikke og skrive ut.

De nye ugjennomsiktige fargene utvider realismen til enda mer prototyping-applikasjoner, for eksempel flaskeetiketter, mobile enheter, bakgrunnsbelyste skjermer og paneler og dukker.

Ølflasker fra  Stratasys’ kampanje for VeroUltra. Foto:Stratasys

Designeren Dennis Harroun er imponert: –Fargekvaliteten er suveren, sier han. Hans firma, Mana Digital Albuquerque, utvikler 3D-printede modeller for spill, leker, smykker og filmindustrien, og har betatestet de nye materialene med Stratasys-printere. –Stratasys ‘opasitet er uten tvil det beste jeg har sett fra 3D-printing, uten tvil, og det ville være ekstremt vanskelig å gjenskape denne kvaliteten med noen annen modelleringsmetode.

De nye ugjennomsiktige fargematerialene er nå tilgjengelige for J7-og J8-seriene 3D-printere og i juni for J55.

Kilde: Stratasys.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


David får en tvilling

En 3D-printet kopi av Michelangelos “David”, ble avduket i begynnelsen av mai 2021 som midtpunktet i Italia-paviljongen på (den forsinkede) verdensutstillingen Expo 2020 som blir arrangert av Dubai i De forente arabiske emirater.

Publisert av: 

Sculpteos rapport om bransjen

Vi har tidligere tatt en titt på hvordan det står til i bransjen i rapporter fra HP, PLM Group, Wohlers og Ultimaker. Nå er Sculpteo ute med en ny rapport om ståa i additiv tilvirkning og konkluderer med at det har skjedd en økning til tross for pandemien og at produksjonsmetoden blir stadig mer anerkjent i industrien.

Publisert av: