3D-printet mellomsåle skal gi løpeglede

Skoen er utviklet sammen med Carbon og deres DLS-teknologi. Foto: Pressebilde

I flere år har Adidas jobbet med å utvikle en mellomsåle for løpesko ved hjelp av additiv tilvirkning, noe 3dp Norge har skrevet om tidligere. Nå lanserer Adidas modellen 4DFWD. En sko som skal gi løperen et dytt fremover, lover produsenten.

Den nye skoen er resultatet av studier av løpernes bevegelsesmønster i kombinasjon med 3D-printingens muligheter. Mellomsålen er utviklet i samarbeid med 3D-printerprodusenten Carbon og deres DLS-teknologi (Digital Light Synthesis). Siden starten har arbeidet handlet mye om å finjustere utformingen til spesifikke bevegelser.

Adidas hevder at den nye skoen vil generere en forflytning fremover. Dette takket være en perfekt geometri i det mønsteret som utgjør selve mellomsålen. Ifølge selskapet er fem millioner forskjellige kombinasjoner testet for å finne den rette. Nettmønsteret skal føre til en bevegelse fremover under vertikal belastning og redusere bremsekraften. Sammenlignet med tidligere såler, vil den nye varianten gi tre ganger så mye skyving fremover.

Den nye Adidas 4DFWD er tilgjengelig i tre forskjellige farger som vil bli utgitt på våren og sommeren. Skoen har også fått en ny overdel i mesh-stoff i en strømpelignende passform.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: