HP 3D-printer emballasje

Emballasje for frakt av dyre vinflasker, produsert med HP 3D-printing. Bilde via HP.

I et samarbeid med kanadiske Pulp Moldin Dies skal HP ved hjelp av 3D-printing nå kunne lage spesielt utformet emballasje, noe som skal fremme både holdbarhet og bærekraft.

Emballasje er på fremmarsj og et av de raskest voksende segmentene er spesialutformet emballasje for forbrukerelektronikk, så som mobiltelefoner, datamaskiner, projektorer osv. Dette på grunn av spesielt tilpasset emballasje bedre beskytter disse følsomme produktene mot skader under transport  og lagerhåndtering. Foruten elektronikk, passer slike tilpassede emballasjeprodukter luksusprodukter i glass, som f.eks. parfymeflakonger og sprit- og vin-flasker.

Å produsere slik emballasje er ganske dyrt på grunn av høye oppstartkostnader for å lage støpeformer til emballasjene og dessuten brukes vanligvis fossilt oljebasert plastmateriale i fremstillingen. Holdbarhet og bærekraft driver derfor utviklingen av alternative produksjonsmåter. Og det er med dette for øyet at HP nå har utviklet en ny teknologi, som de kaller “The HP Molded Fiber Advanced Tooling Solution”. Denne produksjonsmetoden skal erstatte den konvensjonelle produksjonsprosessen og lener seg selvsagt på HPs 3D-printere. Som materiale ser man til massebaserte fiberprodukter, f.eks. resirkulert avispapir.

HP har inngått et samarbeid med den kanadiske verktøyprodusenten Pulp Molding Dies rundt selve verktøyproduksjonen, og erfaringene viser at HPs nye konsept gir billigere og bedre verktøy, som også produseres mye raskere. Dermed kan man erstatte og eliminere  både den nå gammeldagse CNC maskinell fremstilling og dessuten kan man også unngå en del manuell etterbehandling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: