HP 3D-printer emballasje

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 28 mai 2021
Emballasje for frakt av dyre vinflasker, produsert med HP 3D-printing. Bilde via HP.

I et samarbeid med kanadiske Pulp Moldin Dies skal HP ved hjelp av 3D-printing nå kunne lage spesielt utformet emballasje, noe som skal fremme både holdbarhet og bærekraft.

Emballasje er på fremmarsj og et av de raskest voksende segmentene er spesialutformet emballasje for forbrukerelektronikk, så som mobiltelefoner, datamaskiner, projektorer osv. Dette på grunn av spesielt tilpasset emballasje bedre beskytter disse følsomme produktene mot skader under transport  og lagerhåndtering. Foruten elektronikk, passer slike tilpassede emballasjeprodukter luksusprodukter i glass, som f.eks. parfymeflakonger og sprit- og vin-flasker.

Å produsere slik emballasje er ganske dyrt på grunn av høye oppstartkostnader for å lage støpeformer til emballasjene og dessuten brukes vanligvis fossilt oljebasert plastmateriale i fremstillingen. Holdbarhet og bærekraft driver derfor utviklingen av alternative produksjonsmåter. Og det er med dette for øyet at HP nå har utviklet en ny teknologi, som de kaller «The HP Molded Fiber Advanced Tooling Solution». Denne produksjonsmetoden skal erstatte den konvensjonelle produksjonsprosessen og lener seg selvsagt på HPs 3D-printere. Som materiale ser man til massebaserte fiberprodukter, f.eks. resirkulert avispapir.

HP har inngått et samarbeid med den kanadiske verktøyprodusenten Pulp Molding Dies rundt selve verktøyproduksjonen, og erfaringene viser at HPs nye konsept gir billigere og bedre verktøy, som også produseres mye raskere. Dermed kan man erstatte og eliminere  både den nå gammeldagse CNC maskinell fremstilling og dessuten kan man også unngå en del manuell etterbehandling.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt