Norsk Titanium til børsen

Bilde via Norsk Titanium

Det norske firmaet Norsk Titanium noterte seg på Euronext Growth Oslo-markedet 18. mai 2021 under tickeren NTI.

Norsk Titanium ble grunnlagt i 2007 og har fokusert på direct energy deposition (DED) av titan. Selv om deres første produksjonsmaskin ikke ble lansert før i 2015, produserte den flere prototyper og etablerte mange viktige partnere og investorer i de mellomliggende årene. Dette inkluderte støtte fra Arconic (tidligere Alcoa), en samarbeidsavtale med Airbus, og det å bli en godkjent Boeing-leverandør. Det var også i løpet av denne perioden at firmaet mottok 125 millioner dollar fra staten New York for å lage et 3D-printanlegg i Plattsburgh.

Luftfart
Selskapet har siden etablert seg godt i luftfartssegmentet. For det første produserte den verdens første 3D-printede, FAA-godkjente strukturelle flydel for Boeing 787 Dreamliner. Dette ble etterfulgt av den første 3D-printede integrerte rotoren, som har gjennomgått en andre testrunde, og vil trolig bli toppet av en landingsstruktur for Safran. Nå som det er i produksjon av 787-komponenten med kunden Spirit AeroSystems, har selskapet blitt en viktig aktør innen additiv tilvirkning ved å demonstrere muligheten for DED-metall 3D-printing for strukturelle sluttbruksdeler.

Norsk Titanium har utnyttet den store investeringsaktiviteten i additiv produksjon og er lansert på Euronext etter å ha utstedt private aksjer for totalt $38 millioner. Dette inkluderte 15 millioner dollar investeringer fra ledende aksjonærer representert i styret og 10 millioner dollar fra det norske investeringsselskapet Ferd AS, en av de største privateide virksomhetene i landet.

Med fondene tar Norsk Titanium sikte på å utvide teknologien, inkludert i nye vertikaler. Konsernsjef Michael Canario adresserte dette: –Denne dagen markerer en viktig milepæl for Norsk Titanium. Finansieringen gjennom Euronext Growth-listen vil støtte vår pågående utviklingsaktivitet med våre kommersielle kunder, samt hjelpe overgangen av teknologien til nye markeder som forsvars- og industrielle applikasjoner. Jeg vil takke våre rådgivere og det ekstraordinære teamet i Norsk Titanium som gjorde dette mulig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: