Norsk Titanium til børsen

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 28 mai 2021
Bilde via Norsk Titanium

Det norske firmaet Norsk Titanium noterte seg på Euronext Growth Oslo-markedet 18. mai 2021 under tickeren NTI.

Norsk Titanium ble grunnlagt i 2007 og har fokusert på direct energy deposition (DED) av titan. Selv om deres første produksjonsmaskin ikke ble lansert før i 2015, produserte den flere prototyper og etablerte mange viktige partnere og investorer i de mellomliggende årene. Dette inkluderte støtte fra Arconic (tidligere Alcoa), en samarbeidsavtale med Airbus, og det å bli en godkjent Boeing-leverandør. Det var også i løpet av denne perioden at firmaet mottok 125 millioner dollar fra staten New York for å lage et 3D-printanlegg i Plattsburgh.

Luftfart
Selskapet har siden etablert seg godt i luftfartssegmentet. For det første produserte den verdens første 3D-printede, FAA-godkjente strukturelle flydel for Boeing 787 Dreamliner. Dette ble etterfulgt av den første 3D-printede integrerte rotoren, som har gjennomgått en andre testrunde, og vil trolig bli toppet av en landingsstruktur for Safran. Nå som det er i produksjon av 787-komponenten med kunden Spirit AeroSystems, har selskapet blitt en viktig aktør innen additiv tilvirkning ved å demonstrere muligheten for DED-metall 3D-printing for strukturelle sluttbruksdeler.

Norsk Titanium har utnyttet den store investeringsaktiviteten i additiv produksjon og er lansert på Euronext etter å ha utstedt private aksjer for totalt $38 millioner. Dette inkluderte 15 millioner dollar investeringer fra ledende aksjonærer representert i styret og 10 millioner dollar fra det norske investeringsselskapet Ferd AS, en av de største privateide virksomhetene i landet.

Med fondene tar Norsk Titanium sikte på å utvide teknologien, inkludert i nye vertikaler. Konsernsjef Michael Canario adresserte dette: –Denne dagen markerer en viktig milepæl for Norsk Titanium. Finansieringen gjennom Euronext Growth-listen vil støtte vår pågående utviklingsaktivitet med våre kommersielle kunder, samt hjelpe overgangen av teknologien til nye markeder som forsvars- og industrielle applikasjoner. Jeg vil takke våre rådgivere og det ekstraordinære teamet i Norsk Titanium som gjorde dette mulig.

Les mer

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team