Stor interesse for el-sparkesykkel i karbonfiber

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 15 juni 2021
El-sparkesykkelen er helt og holdent produsert i karbonfiberkompositt, alt fra ramme og styre til ståplate. Foto: Pressefoto

Nylig skrev 3dp Norge om Scotsmans elektriske sparkesykkel som er produsert av Arevo helt og holdent i karbonfiber kompositt. For å starte produksjonen trengte selskapet 100.000 amerikanske dollar. Et mål de oppnådde etter drøye elleve minutter.

Oppstartsselskapet Scotsman startet en crowdfunding-kampanje via Indiego. En uke etter lanseringen var målet på $ 100.000 oppnådd, og selskapet hadde mottatt over 220 ordrer. Dette betyr at produksjonen kan starte og de første syklene leveres i desember 2021.

Scotsmans elektriske sparkesykkel er produsert av teknologi- og 3D-printselskapet Arevo og er helt i karbonfiber og termoplastiske materialer. Det kan tilpasses i henhold til eierens lengde, vekt, arm og benlengde. Den koster fra 2999 dollar.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682