Koronatesting ved hjelp av 3D-printing

miSHERLOCK, en liten og bærbar batteridrevet 3D-printet COVID-19 tester Foto: Harvard

Forskere ved Harvard og MIT har utviklet en 3D-printet testapparat for å oppdage viruset som forårsaker COVID-19.

Apparatets offisielle navn er “Minimally Instrumented SHERLOCK”, eller “miSHERLOCK”.

Vent, hva er “SHERLOCK”? Det er en CRISPR-cas diagnostisk plattformsprotokoll som tidligere var utviklet for å oppdage nukleinsyrer på en rask måte. For denne applikasjonen er nukleinsyrene som oppdages for virusvarianter som forårsaker COVID-19.

MiSHERLOCK -enheten er ganske fantastisk. Den behøver bare menneskelig spytt som input, og behandler dette ved hjelp av varme for å isolere de relevante forbindelsene. Prøven overføres til et andre kammer hvor den gjennomgår en reaksjon med kjemikalier som er lagd for å påvise spesifikke SARS-CoV-2-varianter.

Resultatene av testen vises ved hjelp av en smarttelefon app.

Resultatet er klart i løpet av en time og vises via en app på telefonen. Foto:Harvard

miSHERLOCK bruker kjemiske pellets for påvisning, og det er derfor mulig å raskt tilpasse testen for nye varianter som dukker opp, ganske enkelt ved å bytte til en ny type pellet.

Hele prosessen fra prøve til resultat tar mindre enn en enkelt time, og sies å være minst like nøyaktig som dagens PCR -tester.

Det koster bare rundt 15 dollar ¨printe apparatet, og gjentatte tester koster bare 6 dollar per test. Dette er en veldig lav kostnad for påvisning av COVID-19, og oppfinnelsen bør kunne gjøre testing tilgjengelig for langt flere mennesker over hele verden. Det faktum at enheten er bærbar betyr at den lett kan transporteres inn i alle regioner for bruk. Det kan dramatisk redusere behovet for pasienter for å reise til et sentralt sted for å teste seg, noe som i noen tilfeller kanskje ikke hadde vært mulig.

Det faktum at miSHERLOCK kan 3D-printes betyr at tegningen kan overføres elektronisk langt og kjapt via nettet. Dette er et veldig godt eksempel på hvordan distribuert digital produksjon med 3D-printere i stor grad kan hjelpe med et komplekst problem.

Ved å kombinere CRISPR -teknologi med et unikt 3D-printabelt design, har forskerne kommet med en praktisk løsning på et problem i tiden. Mens noen land har bremset pandemien gjennom vaksinasjon og andre programmer, gjennomgår store deler av verden fortsatt enorme utfordringer og kan dra fordel av billig testutstyr som miSHERLOCK.

Kilde: Harvard

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *