Samarbeid for serieproduksjon av kabininnredning

av Anja Degerholm

I prosjektet skal mer enn 2000 materialprøver skrives ut i en EOS P396 med lasersintringsteknologi. Pressefoto

Etihad Engineering, EOS og Baltic3D har inngått et samarbeid med ambisjon om å kunne masseprodusere flyinteriører. Samarbeidet er en del av et forsknings- og utviklingsprosjekt for å utvikle kabindeler ved hjelp av FDM- og SLS -teknologi.

Baltic3D i Riga er et av Nord -Europas største sentre for industriell 3D-printing, og selskapet har valgt å bruke EOS-pulverbedmetoden med lasersintringsteknologi. I FoU -prosjektet vil Baltic3D skrive ut over 2000 materialprøver i en EOS P396-printer. Materialprøvene skal testes i samsvar med luftfartsstandardene på Etihads spesiallaboratorium for flammehemmingstesting. Blant annet utføres FST-tester (brann, røyk og giftighet) samt varmeindikasjonstester.

Etihad er Midtøstens ledende leverandør av såkalte MRO-tjenester til kommersiell luftfart, det vil si vedlikehold, reparasjon og drift, og er en bransjeledende aktør innen bruk av additiv tilvirkning.

Et skritt mot serieproduksjon
I neste trinn er planen å produsere flere prototyper av deler til flyinteriør. Det langsiktige målet er å kunne masseprodusere delene.

– Baltic3D har som mål å gjøre teknisk kunnskap og testresultater på 3D-printing lettere tilgjengelig, slik at det blir raskere og lettere for alle selskaper i luftfartssektoren å introdusere industriell 3D-printing. Vår forpliktelse er løsninger av høyeste kvalitet for våre kunder i kombinasjon med kontinuerlig teknisk innovasjon og reduserte kostnader for komplekse deler. Vi ser frem til å støtte Baltic3D og Etihad på denne innovasjonsreisen, som har som mål å bringe produksjonen av deler til flyinteriør enda nærmere ekte additiv serieproduksjon, sier Markus Glasser, senior visepresident i EMEA i EOS i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *