Oljenæringen vil øke bruken av additiv tilvirkning

Rapporten belyser utfordringer og muligheter for servicesektoren når det gjelder fremtidig oljeutvinning i Europa. Foto: Pressebilde/ Protolabs

Mer enn åtte av ti selskaper i olje- og gassindustrien planlegger å bruke produksjon som en tjeneste, for eksempel 3D-printing, det neste året for å effektivisere produksjonen av komponenter. Det viser rapporten “Decision Time” fra selskapet Protolabs.

Undersøkelsen ble gjennomført sommeren 2021 av analyseselskapet Longitude på vegne av Protolabs. Rapporten belyser utfordringer og muligheter for tjenestesektoren i oljeindustrien når det gjelder en grønn omstilling. Mer enn 180 ledere i europeiske selskaper i bransjen deltar, inkludert Welltec og Swire Energy Services.

Deltakerne påpeker tydelig at innovasjon er nødvendig i denne omstillingen. De svenske selskapene i undersøkelsen opplyser at de i neste år vil investere i å effektivisere produksjonen av komponenter ved hjelp av ny teknologi. Hele 87 prosent svarer at de planlegger å bruke produksjon som en tjeneste, Manufacturing-as-a-Service (MaaS), for eksempel 3D-printing og oppdragsproduksjon. 67 prosent planlegger å innføre robotikk og automatisering.

Kortere forsyningskjede
Tidligere i år publiserte Protolabs en rapport med fokus på Europas batteriindustri, “In Charge”. Den viste at 58 prosent av produsentene mener at bærekraft kan være et konkurransefortrinn, men også fordelen med å ha en kortere forsyningskjede.

– I begge bransjer svarte 80 prosent av de undersøkte svenske deltakerne at de planlegger å flytte forsyningskjeden nærmere produksjonsbasen i løpet av de neste tolv månedene. Dette er et viktig tiltak fordi de må stole på innovasjon, skape mer strømlinjeformede forretningsprosesser og bruke Manufacturing-as-a-Service for vellykket virksomhet i fremtiden, sier Björn Klaas, visepresident og administrerende direktør i Protolabs Europe i en pressemelding.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: