Oljenæringen vil øke bruken av additiv tilvirkning

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 12 oktober 2021
Rapporten belyser utfordringer og muligheter for servicesektoren når det gjelder fremtidig oljeutvinning i Europa. Foto: Pressebilde/ Protolabs

Mer enn åtte av ti selskaper i olje- og gassindustrien planlegger å bruke produksjon som en tjeneste, for eksempel 3D-printing, det neste året for å effektivisere produksjonen av komponenter. Det viser rapporten «Decision Time» fra selskapet Protolabs.

Undersøkelsen ble gjennomført sommeren 2021 av analyseselskapet Longitude på vegne av Protolabs. Rapporten belyser utfordringer og muligheter for tjenestesektoren i oljeindustrien når det gjelder en grønn omstilling. Mer enn 180 ledere i europeiske selskaper i bransjen deltar, inkludert Welltec og Swire Energy Services.

Deltakerne påpeker tydelig at innovasjon er nødvendig i denne omstillingen. De svenske selskapene i undersøkelsen opplyser at de i neste år vil investere i å effektivisere produksjonen av komponenter ved hjelp av ny teknologi. Hele 87 prosent svarer at de planlegger å bruke produksjon som en tjeneste, Manufacturing-as-a-Service (MaaS), for eksempel 3D-printing og oppdragsproduksjon. 67 prosent planlegger å innføre robotikk og automatisering.

Kortere forsyningskjede
Tidligere i år publiserte Protolabs en rapport med fokus på Europas batteriindustri, «In Charge». Den viste at 58 prosent av produsentene mener at bærekraft kan være et konkurransefortrinn, men også fordelen med å ha en kortere forsyningskjede.

– I begge bransjer svarte 80 prosent av de undersøkte svenske deltakerne at de planlegger å flytte forsyningskjeden nærmere produksjonsbasen i løpet av de neste tolv månedene. Dette er et viktig tiltak fordi de må stole på innovasjon, skape mer strømlinjeformede forretningsprosesser og bruke Manufacturing-as-a-Service for vellykket virksomhet i fremtiden, sier Björn Klaas, visepresident og administrerende direktør i Protolabs Europe i en pressemelding.

 

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch