Stratasys gjenskaper Prince-gjenstander

Foto: Stratasys

Stratasys lager unike 3D-printede utstillingsobjekter for Paisley Parks nyeste utstilling, den vakre kolleksjonen av den avdøde artisten Princes håndlagde sko.

Stratasys har i samarbeid med designteamet i Paisley Park i Chanhassen, Minnesota laget et tilpasset sett med 3D-printede utstillingsobjekter for å vise artisten Prince (1958-2016) sin enorme skokolleksjon i en ny Paisley Park-utstilling – The Beautiful Collection: Prince’s Custom Shoes. Paisley Parks designere og museumskuratorer jobbet med Stratasys for å få lagd designene sine ved å presse grensene for hva som er mulig med 3D-utskrift.

The Beautiful Collection fremhever omtrent 300 par sko som Prince hadde på seg gjennom karrieren. Artisten var liten av vekst og kompenserte for dette med alltid å ha høyhælte sko, og disse var unike designsko. Paisley Park-teamet har med omtanke vist frem skoene på en måte som fremhever Prince sin innvirkning på mote, konsertopptreden og populærkultur.

Flygel

Plassert i midten av utstillingen og bygget for å vise 11 par sko, er et flygel som er printet med både FDM- og PolyJet 3D -printteknologiene. Pianoet er det første 3D-printede flygelet noensinne og består av 45 individuelle deler som er smeltet sammen for å lage et stykke. Alle strukturelle deler ble printet i Nylon12 Carbon Fiber og det ikke-bærende dekslet i ASA Black-materiale. Stratasys brukte selskapets Stratasys F900 3D-printer og Stratasys Fortus 450 3D-printer for å skrive ut de strukturelle delene. Tangentene til pianoet ble skrevet ut ved hjelp av PolyJet-teknologi på Stratasys J850 3D -printeren ved hjelp av VeroUltra White og VeroUltra Black materialer – ingen lakkering var nødvendig for å fullføre tastene.

Pianoet sett fra pianisten, fungerer som utstillingsplattform for noen av skoene. Foto: Stratasys

Replica Cloud-gitarer

Ved utformingen av utstillingen ønsket Duff Eisenschenk, designer for Paisley Park, å sikre at ikoniske Prince-elementer ble inkludert i utstillingen. For å sete fokus på et slikt element, designet Eisenschenk bena på babyflygelet til å være kopier av Cloud Guitars, en av Prince mest ikoniske gitarformer. Stratasys tok først over 250 3D-skanninger av Princes Cloud Guitar og behandlet skanningene til 3D-utskriftsklare designfiler. Stratasys designteam brukte over 60 timer fra første skanning til siste filer for å sikre at hvert element i gitaren kunne replikeres gjennom 3D-utskrift. Gitarene ble skrevet ut på Stratasys F900 3D-skriveren ved hjelp av Nylon 12 Carbon Fiber, og størrelsen på F900-skriveren gjorde at gitarene kunne bli skrevet ut i ett stykke, hvor hver gitar tok over 60 timer å skrive ut. Ingen detaljer ble spart ved ferdigstillelse av gitarene; hvert stykke inkluderte en eksakt kopi “cloud”-etikett trykt med VeroVivid -materialer på Stratasys J850. Videre ble gitarene malt og utstyrt med faktiske stemmemuttere, broer og strenger – noe som gjorde dem ikke bare visuelt tiltalende, men også spillbare!

Gitarene er spillbare! Vi er mer usikre på flygelet… Foto: Stratasys

–Når man lager nye utstillinger i Paisley Park, er det viktig å inkludere innovative elementer som ikke bare vil overraske gjestene våre, men også gi dem inspirerasjon, sa Mitch Maguire, administrerende direktør i Paisley Park. –Vi er begeistret for at vi kunne samarbeide med et Minnesota-basert selskap for å lage spesielle og unike stykker som forsterker denne utstillingen.

Pointillistisk lerret

I tillegg til flygelet med utstillingsmuligheter for skoene, lagde Stratasys også det største 3D-trykte polymerbildet på stoff av Prince. Det ni fot ganger ni fot store bildet består av 347,130 klare sfæriske celler med fargelag inni. Muligheten til å kopiere fotografiet på lerret med en slik nøyaktighet skyldtes Stratasys J850 3D-skriver som kan skrive ut mer enn 640 000 kombinasjoner av farger, teksturer, gradienter og transparenter – ned til mikronivå. Det ferdige lerretet ble trykt i 56 seksjoner på denim i 100% hvit bomull og sydd sammen for hånd. Stratasys direkte-til-tekstil 3D-utskrift ble først demonstrert av designere på New York Fashion Week i 2019. Lerretet har et bilde av Prince tatt av Jeff Katz i 1992.

Portrett av Prince, overført til lerret ved hjelp av 3D-printing. Foto: Stratasys

–Nivået på innovasjon i 3D-utskrift som vises på Paisley Park er utrolig, sa Pat Carey, Senior Vice President for Strategic Growth for Stratasys. –I alt vi skapte for denne utstillingen, presset vi grensene for vår teknologi. I tillegg til å kunne vise frem og komplimentere Princes sko gjennom etableringen av disse fantastiske 3D-trykte objektene, kan vi også sette fokus på hvordan 3D-utskrift kan brukes utover de typiske bruksområdene.

The Beautiful Collection: Prince’s Custom Shoes ble designet av Paisley Parks Duff Eisenschenk og kuratert av Paisley Park Museum Collections-teamet. Utstillingen er en del av alle turene og skal være åpen gjennom 2022. For å lese mer eller kjøpe billetter til Paisley Park, besøk www.paisleypark.com.

For å lese mer om Stratasys løsninger for avansert design, gå til www.stratays.com/realism.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: