Vinnerne er kåret!

Fillamentum stakk av med prisen som årets material-selskap.

Vinnerne av 2021-årgangen av 3D Printing Industry Awards er kåret, stemt frem av mer enn 140 000. 

Det er leserne av 3D Printing Industry som har stemt frem vinnerne av prisene for den beste maskinvaren, programvaren og materialene det siste året, de mest innovative applikasjonene og eksepsjonelle selskaper og enkeltpersoner innen additiv tilvirkning. Som alltid ble prisene sterkt omstridt, med over 140 000 stemmer mottatt etter silingen av listene.

Prisutdelingen foregikk i år på nett, og ble sendt direkte på YouTube.

Her er vinnerne:

Årets innovasjon:

3D Systems’ Print to Perfusion bioprinting platform

Scott Turner, VP Advanced Systems at 3D Systems, sa: –Jeg er så takknemlig for alle de som stemte for dette, og Martine Rothblatt [grunnlegger av United Therapeutics] som kom sammen for å ta utfordringen med 3D-printede organer, i beste fall en skremmende oppgave, og for å la oss finne opp en teknologi at vi føler at vi er på vei i dag for å virkeliggjøre. Vi er så glade for å bli anerkjent.

Romfart, kjøretøy, energi:

3D Systems’ RF filter for Airbus

Mike Shepard, VP Aerospace & Defense Segment hos 3D Systems, sa: –Det var et fantastisk samarbeid med teamet vårt i Leuven, Belgia, med airbus-teamet, og vi er ekstremt begeistret for RF-passive applikasjoner i fremtiden, så tusen takk.

Medisinsk, dental, eller helsefaglig anvendelse:

The Satchi-Fainaro Lab, Tel Aviv University, 3DCanPredict ERC project, 3D bioprintet glioblastoma modell

Professor Ronit Satchi-Fainaro: –Takk til alle for at de stemte på oss og takk for anerkjennelsen og den store æren av å motta 3D Printing Industry Award. Dette er flott for meg selv og for hele teamet på laboratoriet mitt ved Tel Aviv University ved Det medisinske fakultet. Vi har et flott tverrfaglig team ledet av Lena Neufeld, doktorgradsstudenten i laboratoriet mitt, som jobbet sammen med mange andre studenter for å utvikle en glioblastom-modell, en svært aggressiv hjernekreft, med perfusive blodårer for å utvikle en personlig medisintilnærming for å forutsi hvilken medisin som vil passe til hvilken pasient. Så tusen takk, vi setter stor pris på dette.

Akademisk, forskerteam, eller prosjekt:

Creative Design and Additive Manufacturing Lab, University of Auckland

Materialselskap:

Fillamentum

TÜV SÜD Bærekraft i additiv tilvirkning:

Fishy Filaments

Ian Falconer, administrerende direktør og grunnlegger, sa: –En stor takk til alle velgerne og til alle våre aksjonærer, vi har rundt 950 av dem spredt rundt i verden i 35 forskjellige land. Vi er et barn av crowdfunding, så vi er en grasrotorganisasjon, superliten og drevet av folks genuine ønsker i stedet for noe annet.

Programvareverktøy eller -selskap:

Materialise Magics

Stefaan Motte, visepresident for Materialise Software, sa: –Takk til alle som stemte, takk for denne flotte anerkjennelsen. Jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at det har vært en veldig tøff periode med Covid og ikke kunne gå ut. Jeg må si, i løpet av de siste månedene skal jeg ut igjen, møte kunder, se hva som skjer med 3D-printing på gulvet, og det er alltid veldig givende å se Magics virkelig forankret i prosessene og arbeidsflytene til disse forkjemperne for additiv produksjon og se hvordan Magics gjør dem i stand til å gjøre magien sin.

Desktop ikke-FFF 3D-printer:

Formlabs Form 3

Formlabs Form 3 fikk prisen som ikke-FFF 3D-printer i desktop-utførelse.

Kreativ bruk av 3D-printing:

Adidas Futurecraft 4D (Carbon)

Erika Berg, leder for applikasjonsutvikling hos Carbon, sa: –Jeg er beæret over å representere og begeistret over å motta denne prisen på vegne av vår partner Adidas for deres kreative bruk av Carbon DLS. Vi tror dette er et av de største bruksområdene for 3D-printing, og vi er så glade for å se de forskjellige måtene som Adidas har utnyttet Carbons 3D-teknologier for å utvikle bedre produkter på kortere tid. Vi er begeistret over å ta imot denne prisen, så tusen takk for anerkjennelsen.

Årets oppstartselskap:

Slice Engineering

Daniel Barousse, administrerende direktør og medgründer av Slice Engineering, sa: –Dette er fantastisk, vi er veldig begeistret for å ta imot denne prisen. Min medgründer og jeg startet dette i en garasje, så det er veldig kult å nå være på denne globale scenen og ha en innvirkning. Vi er veldig begeistret for det, så takk til 3DPI og hele teamet der, og også til alle menneskene som stemte, takk til hele fellesskapet, vi setter stor pris på det.

Enterprise 3D Printer (Metall):

EOS M290

Uttalelsen fra EOS: –Vi er meget beæret over at M290 har blitt nominert og valgt til denne prisen av våre brukere og kunder. Vi lanserte M290 i 2014 og har siden da installert over 1000 M290-modeller verden over, noe som gjør den til tidenes mest populære metall 3D-printer så langt. Vi er åpenbart veldig stolte over at kundene våre fortsetter å anerkjenne denne maskinen som deres favoritt for mellomrammesystemer, og at den har blitt standarden for kvalitet i additiv produksjon. Som en av våre kunder sa, den er pålitelig til det kjedsommelige.

Enterprise 3D-printer (Polymer):

Carbon L1

En talsmann for Carbon sa: –Jeg setter veldig pris på å ta imot denne prisen på vegne av Carbon. Jeg vil takke 3D Printing Industry Awards ikke bare for hele denne prosessen, men for å administrere denne virtuelle begivenheten, det kan ikke være lett, men jeg setter virkelig pris på innsatsen, spesielt under pandemien. Jeg vil også takke alle som stemte der ute for denne anerkjennelsen.

–L1-skriveren ble opprinnelig utviklet i 2018 og brukt spesifikt for produksjonsskala elastomerer. Prisen min kollega Erika tok imot på vegne av vår partner Adidas (for Futurecraft 4D), alle disse mellomsålene er printet på L1. Vi fortsatte med å printe våre hjelmer, sadler og andre elastomer-sluttbruksprodukter på L1. Nylig har den blitt brukt til klar aligner termoforming, og det har vært fantastisk, men mest spennende i det siste året ga vi ut L1 for generell tilgjengelighet for kunder å jobbe med den, og det er virkelig utrolig å se L1 i hendene på skapere overalt , og det er så spennende å se hva kundene våre bruker den plattformen til.

3D-printing for en bedre verden:

EOS-initiativet 3D-printing mot Corona

Etter å ha mottatt prisen sa en talsperson for EOS: –”3D Against Corona”-plattformen ble opprettet på kortest tid for å knytte folk sammen hvor som helst. Umiddelbart ble den matet med verdifull informasjon om tilgjengelig kapasitet for additiv tilvirkning og profesjonelle kontakter for å bringe folk sammen og undersøke behov og kvanta for å imøtekomme disse.

Årets vinner av prisen for enestående bidrag til 3D-printing ble Ralph Resnick, grunnlegger av USAs nasjonale 3D-printmotor America Makes.

Da han vant prisen sa Resnick: «Det har vært en enestående karriere, og det har vært resultatet av alle relasjonene jeg har bygget opp – alle menneskene, partnerne, medarbeiderne – som virkelig har kommet sammen og jobber for å fremme vår industri og hjelpe global produksjon. Jeg vil takke 3D Printing Industry for å fortsette denne fantastiske innsatsen med å anerkjenne nøkkelpersoner og nøkkelorganisasjoner i samfunnet vårt, og jeg gratulerer alle som vinner prisene og de som har blitt nominert.

Årets foretak (Enterprise) ble programvareselskapet Autodesk og i kategorien Privat ble det Prusa Research. Årets Desktop FFF 3D-printer ble Original Prusa I3 MK3S. 

For en full gjennomgang av hvem som vant og hvem som kom tett opp til vinnerne, henviser vi til denne siden hos 3D Printing Industry og til YouTube-videoen fra det direktesendte evenementet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *