Vil sette ny standard for metallprinting

Angel Llavero, administrerende direktør i Meltio, og Daniel Ljungstig fra 3DVerkstan på plass under Formnext. Foto: Anja Degerholm

Meltio, en relativt ny aktør på markedet, stikker ut haken og sier at de ønsker å revolusjonere additiv tilvirkning med metall. Vi møtte administrerende direktør Angel Llavero under Formnext sammen med Daniel Ljungstig, administrerende direktør i den svenske forhandleren 3DVerkstan.

– Vi ønsker å sette nye regler for markedet innen additiv tilvirkning med metall, gjennom vår innovative teknologi som retter seg mot masseproduksjon. Målet vårt er å bli det viktigste selskapet innen metall AM neste år, sier Angel Llavero.

Rimelig alternativ
Meltios printere bruker en prosess med sveisetråd, såkalt Wire-Powder Laser Metal Deposition (WP-LMD) som er en DED-prosess, Directed Energy Deposition, hvor høyeffektiv laser smelter tråd og pulver med stor nøyaktighet.

Meltios løsninger er tilgjengelige med robot- og CNC-integrasjon. Stikkordene er brukervennlighet, pålitelighet og ikke minst verdi for pengene.

– Folk som har sett filmklippene våre på sosiale medier, tror ikke det er ekte. Derfor føles det ekstra gøy å være her på messen slik at de faktisk kan se kvaliteten på det vi gjør, se maskinene og kjenne på delene, sier Angel Llavero.

Eksempler på applikasjoner på Meltios stand under Formnext.

Stor interesse i Norden
Ifølge Daniel Ljungstig er det stor interesse på det nordiske markedet og at mulighetene med Meltios løsninger imponerer kundene. 3DVerkstan signerte avtale med Meltio i april og har allerede solgt et par systemer, en prosess som ofte tar rundt seks måneder i vanlige tilfeller. Og flere salg er på gang.

– Meltio er et alternativ til konkurrentenes avanserte systemer. Det handler om å løse problemene som kundene har i hverdagen, som for eksempel produksjon av verktøy, sier Daniel Ljungstig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *