Første 3D-printede objekt på månen

En miniatyr av denne 3D-printede kuben skal på utstilling i et planlagt galleri på månen. FOTO via Moon Gallery Foundation

Et kunstgalleri på månen er under planlegging, og Singapore skal bidra med et 3D-printet objekt til utstillingen der oppe, som forventes å åpne i 2025.

Moon Gallery Foundation bidrar til å etablere den første utposten på månen og det permanente museet på jordens eneste naturlige satellitt. Stiftelsen utvikler et kunstgalleri som skal etableres på månen i 2025. Denne kunstneriske oasen i skyggen av det uendelige verdensrommet vil inneholde 100 kunstverk fra kunstnere over hele verden innenfor et kompakt format av en 10 x 10 x 1 centimeter stor rutenettplate på det utvendige panelet av et månelandingsfartøy. Så langt har organisasjonen samlet 87 kunstverk, og hvert bittelille stykke (som måler mindre enn 1 x 1 x 1 cm) blir nøye vist på rutenettet og kan sees på organisasjonens nettside.

Stiftelsen Moon Gallery Foundation har lagd en gitterplate på 10 x 10 x 1 cm hvor 100 kunstverk skal stilles ut i et månegalleri. Foto: Moon Gallery Foundation.

Det 3D-printede kunstverket er utviklet av den singaporske arkitekten og designeren Lakshmi Mohanbabu, i samarbeid med et team av eksperter på additiv tilvirkning ved Singapores Nanyang Technological University (NTU) ledet av ingeniørprofessor og spesialist på metallprinting Matteo Seita.

Kuben har fått tittelen «Struktur og Refleksjon», og beskrives som «et ekteskap mellom kunst og teknologi», hvilket betegnes som et “forenende budskap om en integrert verden, som gjør den til en typisk signatur av menneskeheten på Månen”. Kubens tidlige prototyping og design-iterasjoner ble gjort ved hjelp av 3D-printing ved NTUs Singapore Center for 3D Printing (SC3DP), et avansert sentralt knutepunkt for forskning og utvikling av additiv tilvirkning.

Mer om prosjektet finner du på 3dprint.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hexagon vil vokse gjennom samarbeid

Hexagon ble grunnlagt i 1992 i Stockholm og arbeidet da med systemer for måling og posisjonering. Siden den gang har selskapet vokst til et globalt teknologikonsern og nå er målet å “sette data i arbeid for å skape en autonom fremtid”, inkludert i additiv tilvirkning.

Publisert av: