Ford publiserer CAD-filer for tilbehør

For sin nye Maverick pick-up har Ford lansert gratis CAD-filer som lar deg 3D-printe tilbehør. Foto: Ford

Bilprodusenten Ford har utgitt et sett med gratis CAD-filer som gjør det mulig for kunder å 3D-printe sitt eget tilbehør til Maverick pickup.

Filene er for pick-upens “Ford Integrated Tether System” (FITS) som er en serie spor bak på midtkonsollen og oppbevaringsboksene under setet, som kan tilpasses med et bredt utvalg av tilbehør, som koppholdere og mobilholdere.

Ford kunngjorde sin intensjon om å frigi disse filene siden før Maverick kom i produksjon, og nå som bilen har begynt å komme på markedet har bilprodusenten holdt sitt løfte.

Mens Ford tilbyr et bredt utvalg av sitt eget FITS-kompatible tilbehør til Maverick-kunder, oppfordrer selskapet eiere til å 3D-printe sine egne tilpassede tillegg for å passe inn i deres livsstil. Firmaet har gjort tilgjengelige CAD-filer for systemets midtkonsoll og lagringsplass under setet som kunder kan bruke som grunnlag for å designe og skrive ut sitt eget tilbehør, eller bruke en 3D-printleverandør til å skrive ut tilbehøret for dem.

I løpet av de få månedene siden Mavericks lansering og CAD-filene ble tilgjengelige, har glade 3D-printere med sans for åpen kildekode ikke kastet bort tid på å designe sine egne FITS-kompatible tilbehør på andre måter.

Det digitale 3D-modell-lageret Thingiverse har sett en rekke tilbehørsdesign lastet opp som kunder kan laste ned og printe selv, inkludert koppholdere, handleposekroker, telefonholdere og mer. Skaperne har også designet FITS-spor for andre områder av Maverick, for eksempel innenfor pickupens dashbord, sammen med en omvendt FITS-tether som kan gjøre et hvilket som helst kjøretøy FITS-kompatibelt, selv om det ikke er en Ford.

Med utgivelsen av de offisielle CAD-filene vil kundene lettere kunne designe og printe sitt eget tilbehør til lastebilene sine, og Ford oppmuntrer folk til å “sette fantasien i sving”. Maverick-kunder kan laste ned CAD-filene fra Fords nettsted her.

Kilde: 3dprintingindustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: