3D-printede hus på under 24 timer

Det ti kvadratmeter store huset kalles «Sphere». Foto: Pressebilde

Japanske Serendix Partners ønsker å kunne tilby 3D-printede hus som produseres raskt og til en overkommelig pris. Nå har selskapet klart å trykke et hus på under 24 timer.

Det skriver det japanske nettstedet Japan Today. Kjennetegnene til Serendix Partners er futuristiske hus med runde former. Den siste i serien heter “Sphere” og ble bygget på totalt 23 timer og 12 minutter, hvorav monteringen av delene tok rundt tre timer. I produksjonen, som ble gjort ved et firma i byen Komaki, ble det brukt 20 tonn armert betong.

Monteringen av de trykte delene tok tre timer.

Skal tåle jordskjelv
Serendix Partners sammenligner husene sine med en ny bil til en rimelig pris. Selskapet håper å kunne selge de ti kvadratmeter store husene på markedet for 3 millioner yen, tilsvarende cirka 240.000 norske kroner. Husene kan brukes for eksempel som campinghytter og fritidsboliger, men også som beskyttelse ved naturkatastrofer. De må oppfylle japanske krav til jordskjelvsikkerhet og europeiske isolasjonsstandarder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: