3D-printede hus på under 24 timer

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 18 mars 2022
Det ti kvadratmeter store huset kalles «Sphere». Foto: Pressebilde

Japanske Serendix Partners ønsker å kunne tilby 3D-printede hus som produseres raskt og til en overkommelig pris. Nå har selskapet klart å trykke et hus på under 24 timer.

Det skriver det japanske nettstedet Japan Today. Kjennetegnene til Serendix Partners er futuristiske hus med runde former. Den siste i serien heter «Sphere» og ble bygget på totalt 23 timer og 12 minutter, hvorav monteringen av delene tok rundt tre timer. I produksjonen, som ble gjort ved et firma i byen Komaki, ble det brukt 20 tonn armert betong.

Monteringen av de trykte delene tok tre timer.

Skal tåle jordskjelv
Serendix Partners sammenligner husene sine med en ny bil til en rimelig pris. Selskapet håper å kunne selge de ti kvadratmeter store husene på markedet for 3 millioner yen, tilsvarende cirka 240.000 norske kroner. Husene kan brukes for eksempel som campinghytter og fritidsboliger, men også som beskyttelse ved naturkatastrofer. De må oppfylle japanske krav til jordskjelvsikkerhet og europeiske isolasjonsstandarder.

Les mer

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team