Robotikk og kunstig intelligens på konferanse i Oslo

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 24 mai 2022

Hvordan skaper roboter og droner verdi i norsk og internasjonalt næringsliv og offentlig sektor i dag? Hva er mulighetene – hva er utfordringene – på tvers av sektorer? 9. juni arrangeres det i Oslo en konferanse som kan være av interesse for de som følger med på additiv produksjon. 

Industrikonferanse – RAIC2022 – innen robotikk og AI holdes den 9. juni i Oslo. Det ligger an til rundt 30 foredragsholdere – i hovedsak fra industrien.

Blant annet:

  • Robotic Innovation: logistikk med roboter
  • Pickr.AI: «pick and pack» ved hjelp av roboter og AI
  • Fraunhofer IWA (Tyskland) Collaboration with heavy-duty robots

Åpne utlysninger av funding rettet mot SMBer innen produksjon, blant annet utlysningen fra www.pulsate.eu innen avansert laserbasert og additiv tilvirkning.

I tillegg er det mange flere foredrag fra industri som gir gode muligheter for å lære fra andre industrier.
Foredragsholdere kommer bl.a. fra vareproduksjon, helse, agri/aqua, inspeksjon og vedlikehold, prosessindustri, m.m.: Statsbygg, Fraunhofer IWU, Alcoa, AutoAgri, TINE SA, Aviant, Equinor, Robotic Innovation, St. Olavs hospital, Trondheim University Hospital, Inventas, SINTEF, Axess Digital, Biodrone, Völur, BASF, Orbits, Cognite, Pickr.AI, Oslo University Hospital, MOMEK Group, Byte Motion AB, RobotNorge AS, ScoutDI, Tampere University, KVS Terratec, Remora Robotics, og Agrosense.

Påmelding: https://raic-2022.b2match.io/

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt