Stille auksjon for Ukraina

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 11 mai 2022
En stille 3D-printauksjon for å støtte Ukraina. Illustrasjon: 3YOURMIND

En stille auksjon går av stabelen neste uke med formål å gi direkte støtte til Ukraina.

Inntektene fra auksjonen vil bli brukt til direkte støtte for:

  • Avansert produksjon av deler som trengs nå innen medisin og luftfart
  • Pedagogiske workshops for å trene ukrainske flyktninger i 3D-utskriftsteknologi

Auksjonen arrangeres av 3YOURMIND, et Berlin-basert programvareselskap som tilbyr komplekse og effektive arbeidsflytløsninger for additive produksjonsoperasjoner. De overtalte noen få innledende donasjoner fra 3D-printselskaper, som har blitt fulgt av mange flere. Sarah Goehrke organiserer prosjektet, med mange flere detaljer her. Hun forklarer:

Avi (Reichental, administrerende direktør i Nexa3D) og Terry Wohlers stod i spissen for initialiseringen av prosjektet, og Terry og jeg tok det med til arrangører hos SME. Jeg jobber direkte med SMB og alle donerende selskaper for å koordinere. 100 % av inntektene vil gå direkte til Ukraina. En frivillig organisasjon støtter auksjonsmidlene for å rute de hensiktsmessig.

Ting på donasjonslisten for auksjon varierer betydelig, men alle er relevante for 3D-printfellesskapet. Blant annet 3D-printere, programvarelisenser, utskriftstjenester, data, trykte elementer, 3D-utskriftsmateriale og kunstverk. Det er noe for alle.

Hver gjenstand har et startbud og en anslått donasjonsverdi. Når dette skrives, overstiger donasjonene totalt USD 230 000, og flere donatorer vil sannsynligvis dukke opp denne uken. Prisene på varene varierer fra en programvarelisens på USD 69 000 til USD 150 for et kunstverk, så det er varer for både enkeltpersoner og bedrifter å vurdere.

Selve den stille auksjonen vil finne sted under RAPID+TCT neste uke, fra tirsdag 17. mai til og med torsdag 19. mai. Auksjonsarrangørene har også satt opp en PayPal-lenke for direkte donasjoner, som vil bli akseptert etter at auksjonen stenger.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682