Stille auksjon for Ukraina

En stille 3D-printauksjon for å støtte Ukraina. Illustrasjon: 3YOURMIND

En stille auksjon går av stabelen neste uke med formål å gi direkte støtte til Ukraina.

Inntektene fra auksjonen vil bli brukt til direkte støtte for:

  • Avansert produksjon av deler som trengs nå innen medisin og luftfart
  • Pedagogiske workshops for å trene ukrainske flyktninger i 3D-utskriftsteknologi

Auksjonen arrangeres av 3YOURMIND, et Berlin-basert programvareselskap som tilbyr komplekse og effektive arbeidsflytløsninger for additive produksjonsoperasjoner. De overtalte noen få innledende donasjoner fra 3D-printselskaper, som har blitt fulgt av mange flere. Sarah Goehrke organiserer prosjektet, med mange flere detaljer her. Hun forklarer:

Avi (Reichental, administrerende direktør i Nexa3D) og Terry Wohlers stod i spissen for initialiseringen av prosjektet, og Terry og jeg tok det med til arrangører hos SME. Jeg jobber direkte med SMB og alle donerende selskaper for å koordinere. 100 % av inntektene vil gå direkte til Ukraina. En frivillig organisasjon støtter auksjonsmidlene for å rute de hensiktsmessig.

Ting på donasjonslisten for auksjon varierer betydelig, men alle er relevante for 3D-printfellesskapet. Blant annet 3D-printere, programvarelisenser, utskriftstjenester, data, trykte elementer, 3D-utskriftsmateriale og kunstverk. Det er noe for alle.

Hver gjenstand har et startbud og en anslått donasjonsverdi. Når dette skrives, overstiger donasjonene totalt USD 230 000, og flere donatorer vil sannsynligvis dukke opp denne uken. Prisene på varene varierer fra en programvarelisens på USD 69 000 til USD 150 for et kunstverk, så det er varer for både enkeltpersoner og bedrifter å vurdere.

Selve den stille auksjonen vil finne sted under RAPID+TCT neste uke, fra tirsdag 17. mai til og med torsdag 19. mai. Auksjonsarrangørene har også satt opp en PayPal-lenke for direkte donasjoner, som vil bli akseptert etter at auksjonen stenger.

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: