Stille auksjon for Ukraina

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 11 mai 2022
En stille 3D-printauksjon for å støtte Ukraina. Illustrasjon: 3YOURMIND

En stille auksjon går av stabelen neste uke med formål å gi direkte støtte til Ukraina.

Inntektene fra auksjonen vil bli brukt til direkte støtte for:

  • Avansert produksjon av deler som trengs nå innen medisin og luftfart
  • Pedagogiske workshops for å trene ukrainske flyktninger i 3D-utskriftsteknologi

Auksjonen arrangeres av 3YOURMIND, et Berlin-basert programvareselskap som tilbyr komplekse og effektive arbeidsflytløsninger for additive produksjonsoperasjoner. De overtalte noen få innledende donasjoner fra 3D-printselskaper, som har blitt fulgt av mange flere. Sarah Goehrke organiserer prosjektet, med mange flere detaljer her. Hun forklarer:

Avi (Reichental, administrerende direktør i Nexa3D) og Terry Wohlers stod i spissen for initialiseringen av prosjektet, og Terry og jeg tok det med til arrangører hos SME. Jeg jobber direkte med SMB og alle donerende selskaper for å koordinere. 100 % av inntektene vil gå direkte til Ukraina. En frivillig organisasjon støtter auksjonsmidlene for å rute de hensiktsmessig.

Ting på donasjonslisten for auksjon varierer betydelig, men alle er relevante for 3D-printfellesskapet. Blant annet 3D-printere, programvarelisenser, utskriftstjenester, data, trykte elementer, 3D-utskriftsmateriale og kunstverk. Det er noe for alle.

Hver gjenstand har et startbud og en anslått donasjonsverdi. Når dette skrives, overstiger donasjonene totalt USD 230 000, og flere donatorer vil sannsynligvis dukke opp denne uken. Prisene på varene varierer fra en programvarelisens på USD 69 000 til USD 150 for et kunstverk, så det er varer for både enkeltpersoner og bedrifter å vurdere.

Selve den stille auksjonen vil finne sted under RAPID+TCT neste uke, fra tirsdag 17. mai til og med torsdag 19. mai. Auksjonsarrangørene har også satt opp en PayPal-lenke for direkte donasjoner, som vil bli akseptert etter at auksjonen stenger.

Les mer

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Siste nytt

Nytt samarbeidsverktøy for additiv produksjon

Det er lansert en ny programvare for samarbeid og kommunikasjon mellom flere, i tillegg til tekst, video og fildeling har den også støtte for 3D-visning: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

To nye 3D-printere fra Formlabs

3D-printerprodusent Formlabs har lansert sine nye stasjonære harpiks 3D-skrivere, Form 4 og varianten, Form 4B.
Screenshot