“Verdens beste” tiramisu med 3D-printing

Tiramisuen er skrevet ut med 3D-printeren Foodini fra produsenten Natural Machines. Foto: Pressebilde

Den klassiske italienske desserten tiramisu, inkludert mascarpone og savoiardkjeks, er nå tilberedt med en 3D-printer. Oppdraget: å prøve å gjenskape den “lekreste” tiramisuen i verden.

Siden 2017 arrangeres Tiramisù World Cup (TWC) årlig, hvor amatørkokker kjemper om hvem som kan lage den beste tiramisuen. Konkurransen er dels en hyllest til den italienske desserten og dels en måte å fremheve lokal matkultur i Italia. Gjennom årene har TWC evaluert hundrevis av oppskrifter utarbeidet av deltakerne.

3Dini Foodini-skriveren. Foto: Natural Machines

Skriver ut eksternt
I prosjektet “3DPrinted Tiramisù” har TWC og Natural Machines tatt på seg en annen utfordring: å prøve å gjenskape den beste tiramisuen – eksternt. For å gjøre dette trenger du bare en fil med oppskriften og en matskriver, i dette tilfellet en Foodini. Ingrediensene som brukes er ferske produkter og skal gjenspeile smaken til den originale oppskriften.

– Hvem er bedre egnet enn Tiramisù World Cup-laget til å hjelpe oss med å skape den originale italienske Tiramisù med et moderne preg, det vil si med en 3D-matprinter, sier Emilio Sepulveda, administrerende direktør i Natural Machines i en pressemelding.

“Bedre enn 80 prosent”
Francesco Redi, grunnlegger av TWC, er fornøyd med at den nye teknologien kan sette tiramisuens hjemby Treviso på kartet igjen. Etter å ha smakt de første dessertene trykt i printeren, er han i hvert fall forsiktig positiv.

– Den 3D-printede tiramisuen er bedre enn 80 prosent av de jeg har spist i forskjellige deler av verden, sier han spøkefullt.

“3DPrinted Tiramisù” er finansiert av AMable-konsortiet og koordinert av Fraunhofer ILT. Prosjektet har mottatt midler fra EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020.

I dag brukes ofte 3D-printet mat til personer som har problemer med å tygge og svelge, såkalt dysfagi.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: