Nikon kjøper opp SLM Solutions

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 9 september 2022
SLM Solutions produserer 3D-printsystemer for metall.

Japanske Nikon Corporation har lagt inn et bud på det tyske AM-selskapet SLM Solutions. Overtakelsen forventes å skje i månedsskiftet september/oktober.

Nikon har til hensikt å kjøpe alle utestående aksjer i SLM Solutions for 20 euro per aksje. GE la et bud på SLM for noen år siden, men dette ble avvist av hovedeieren av SLM Solutions, hedgefondet Elliott Advisors. Denne gangen ser det imidlertid ut til å gå gjennom.

SLM Solutions er en global leverandør av løsninger for additiv produksjon i metall. Selskapet har blant annet utviklet «verdens raskeste» metallprinter med tolv lasere.

«Endre produksjonens fremtid»
Toshikazu Umatate, administrerende direktør i Nikon, sier i en pressemelding at oppkjøpet vil være nøkkelen til selskapets vekst innen digital produksjon:

– Ved å kjøpe SLM Solutions tar Nikon et viktig skritt mot vår Vision 2030. Vi er fokusert på digital produksjon som en pådriver for vekst og vil skape verdier for våre aksjonærer gjennom det lovende markedet for produksjon av metallprodukter. Nikon og SLM Solutions deler visjonen om at vår teknologidrevne innovasjon vil endre fremtiden for produksjon, sier han.

Styrke ledende posisjon
Han støttes av SLM Solutions administrerende direktør, Sam O’Leary:

– Nikon har mer enn et århundres historie med å utvikle banebrytende opto-elektronisk teknologi og presisjonsutstyr. Jeg er glad for at SLM vil samarbeide med Nikon for å utvide vår teknologiske lederposisjon ytterligere. Vi tror dette partnerskapet er svært fordelaktig for alle våre interessenter – aksjonærer, ansatte og kunder.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt