Nord-Amerikas første 3D-printede toetasjers hus

Bygningen sett ovenfra. Huset inneholder både en boligdel og en atelierdel. Foto: Pressebilde/Nidus3D

Hus bygget med additiv produksjon dukker opp her og der på det nordamerikanske kontinentet, men så langt har de bare blitt bygget i én etasje. Et to-etasjers hus ble nylig ferdigstilt i Ontario, Canada.

Det 2300 kvadratmeter store huset består av et studio/atelier i første etasje og oppholdsrom i andre etasje. Huset er bygget i betong ved hjelp av danske Cobods store robotskriver BOD2, som allerede er brukt i bygging av to- og treetasjes hus i Europa. Oppdragsgiver er det kanadiske selskapet Nidus3D. Hele huset tok 80 timer å skrive ut.

Cobod og Nidus3D sier i en felles uttalelse at 3D-printing vil være en “game changer” når det gjelder bygging for å redusere boligmangelen, ikke minst når det er mulig å bygge i flere etasjer.

Se mer om prosjektet i videoen under.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: