Din egen personlige actionfigur

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 11 oktober 2022
Patrick Marr, modellutvikler for Hasbro, sier at den moderne forbrukeren ønsker skreddersydde produkter som kan leveres raskt. Foto: Pressebilde/Formlabs

Har du drømt om å være en av rollefigurene i Ghostbusters eller Power Rangers? Nå kan du i det minste bli den nest beste – en actionfigur. Gjennom et samarbeid har Formlabs og Hasbro produsert personaliserte actionfigurer.

Det kjente leke- og spillselskapet Hasbro har merker som Monopoly, Dungeons & Dragons, My little pony og Transformers i sin produktportefølje. «Hasbro Selfie-serien» ble lansert i sommer, og i løpet av høsten vil de første selfie-figurene bli levert til kundene.

Figurene er produsert i Formlabs Form 3-printer. Foto: Pressebilde/Formlabs

Skanne inn sitt ansikt
Tanken er at fansen skal kunne produsere samleobjekter i form av en femten centimeter høy figur som ligner dem. For å gjøre dette bruker personen en app, Hasbro Pulse, og i denne kan man skanne ansiktet sitt og deretter justere utseendet. Til å begynne med er det mulig å bestille karakterer i form av G.I Joe, Ghostbusters og Power Rangers. Figuren leveres så på døra når den er klar.

Formlabs og Hasbro har jobbet sammen siden 2014. Tidligere ble Formlabs 3D-printere hovedsakelig brukt til å produsere prototyper raskt. Nå skal teknologien derfor brukes til sluttprodukter til forbrukere og også produkter som må spesialtilpasses ut fra kundens ønsker.

Ghostbusters er en av de kjente filmene og TV-seriene som kan velges fra «Hasbro Selfie Series». Foto: Pressebilde/Formlabs

Mer enn 30 3D-printere gjør jobben
Hasbro har mer enn 30 Formlabs Form 3-printere i produksjon og bruker en ny harpiks som Formlabs utviklet for dette formålet, samt en tilpasset digital arbeidsflyt. Dette til sammen muliggjør masseproduksjon og massetilpasning av actionfigurene.

– 3D-printing har lenge vært sett på som et prototypingsverktøy, men personaliseringsplattformen for Hasbro Selfie-serien viser at Formlabs muliggjør produksjon av sluttprodukter i stor skala, sier Max Lobovsky, administrerende direktør og medgründer av Formlabs.

I utgangspunktet vil «Hasbro Selfie Series» kun være tilgjengelig i USA.

Jorge som en rød Power Ranger. Foto: Pressebilde/Formlabs

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch