Mange utstillere på årets Formnext

Formnext har vokst for hvert år, med unntak av pandemiårene, og regnes som den største messen for additiv produksjon. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Etter en avlyst messe og et år med restriksjoner, er Formnext tilbake, og det med et smell! Antall utstillere er nesten på samme nivå som før pandemien.

I september var det 730 utstillere som hadde booket seg inn til årets messe, på en grunnflate på 50.000 kvadratmeter. Det skriver Formnext i en pressemelding. Antall utstillere kan sammenlignes med året før da 606 utstillere deltok. Rekordåret 2019 var det tilsvarende tallet på 852, et betydelig steg opp fra 2018 da 632 utstillere deltok.

Blant årets utstillere er kjente navn som 3D Systems, Carbon, EOS, GE Additive, Markforged, Stratasys, Höganäs, Nikon og Sandvik. Formnext håper at flere utstillere blir med før dørene åpner på Messe Frankfurt 15. november.

– Additiv produksjon finner veien inn i stadig flere bransjer. Nye områder og søknader åpner seg derfor hele tiden, sier Sascha F. Wensler, visepresident i Formnext.

En mengde produktnyheter
Det meldes også at det vil presenteres uvanlig mange innovasjoner og produktlanseringer under årets messe, alt fra materialer til etterbehandling. Et eksempel på dette er svenske AM Efficiency, som har annonsert at de vil lansere en etterbehandlingsmaskin i desktopformat.

Programmet på AM4U-scenen utvides ytterligere i år, samt med flere temaer og kjente profiler i AM-verdenen. Foredragene sendes direkte via Formnext.tv og kan deretter sees i etterkant.

På forespørsel er Discover3Dprinting seminarprogrammet tilbake. Programmet er først og fremst rettet mot folk som er nye innen additiv produksjon og vil bli holdt på AM4U-scenen hver dag av messen kl. 11.20.

Samarbeidspartneren TCT tar også hensyn til aktuelle trender i et konferanseprogram der blant annet representanter fra Honda, GE Healthcare og PepsiCo deltar.

Start-ups får en sjanse til å vise seg frem
For åttende gang skal også Formnext Start-Up Challenge avgjøres. I fjor var svenske Nobula en av de fem vinnerne i konkurransen, og ble premiert for sin innovative metode for printing med glass. Vinnerne deltar med hver sin stand under messen.

Det er mange andre aktiviteter som skjer under messedagene, det vil være et internasjonalt matchmaking-arrangement, en karrieredag ​​og AM Ventures Impact Award. For å nevne noen. Se hele programmet på nettstedet til Formnext.

Formnext 2022 finner sted 15.-17. november på Messe Frankfurt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: