3D-printede gulldetaljer i den nye bilmodellen

Bruken av 3D-printede gulldetaljer er en måte for Bentley å tilpasse bilene sine på. Foto: Pressebilde

Luksusbilprodusenten Bentley tilbyr 3D-printede applikasjoner i gull i sin nyeste modell Batur. Ifølge Bentley er det første gang i bilindustriens historie at gulldetaljer er produsert med additiv produksjon.

Det dreier seg om detaljer i 18 karat gull, som kjøremodusvelgeren og start- og stoppknappen som er sentralt plassert ved førersetet. Et gullkantet alternativ for de 18 kjøperne som allerede har sikret seg en kopi av den begrensede utgaven av Bentley Mulliner Batur, som koster 1,65 millioner pund.

 

Nærbilde av en gull start- og stoppknapp. Foto: Pressebilde

Alt gullet som brukes er 100 prosent resirkulert fra gamle smykker som deretter males ned til et fint pulver og trykkes med lasersmelting. Detaljene er deretter ferdigbehandlet for hånd av gullsmeder for å oppnå den luksuriøse overflatefinishen.

Bentley har nylig investert tungt i additiv produksjon og foretok så sent som i februar 2022 en investering på 3 millioner pund for å doble AM-kapasiteten. Bilmerket skriver i en pressemelding at flere komponenter skal lages i små serier ved hjelp av 3D-printing for å tilpasse utseendet på bilene, blant annet i gull.

– Bentleys tilnærming til additiv produksjon er industriledende, demonstrert av vår banebrytende bruk av et luksusmetall i design- og utviklingsprosessen for Batur, sier Matthias Rabe, medlem av styret for forskning og utvikling.

– En av de viktigste fordelene er at den er effektivitetsdrevet, noe som reduserer kostnadene og kompleksiteten til et utall av jobber, men opprettholder verdien av en sjelden ressurs, hevder han.

 

Bentleys AM-anlegg som blant annet består av flere Stratasys 3D-printere. Foto: Pressebilde

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *