Hockeyhjelmer tilpasset spillernes hoder

Hvorfor velge mellom liten, medium eller stor når det er mulig å få en helt spesiallaget hjelm? Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Bauer har utviklet en hockeyhjelmforing med forbedret støtdempende funksjon. Dette takket være EOS sin patenterte løsning Digital Foam, som gjør det mulig å personalisere hver hjelm ved hjelp av 3D-printing.

Hjelmen ble vist i EOS-standen under Formext i fjor høst og lanseres nå på markedet som en del av MyBauer premium-serien. Kanadiske Bauer har produsert hockeyhjelmer i mange år og henvendte seg til EOS for å utforske hvordan produktene kunne tilpasses ved hjelp av 3D-printing.

– Enten det er eliteidrettsutøvere eller amatører som spiller på islagte innsjøer, intet hode er det samme, sier Mathieu Dejardins, senior brand manager for verneutstyr i Bauer Hockey. Han fortsetter:

– Bauer har nå hoppet hodestups ut i “massepersonalisering”. Gjennom vårt arbeid med EOS og andre partnere utvikler vi MyBauers tilpassede hockeyutstyrsprogram til også å inkludere hjelminnlegg som er spesifikke for den enkelte, men som kan produseres i stor skala.

Printet med SLS

Dette gjør selskapet med tredje generasjon av REAKT-hjelmen. Spillerens hode blir 3D-skannet for å lage en digital fil, deretter skrives foringen ut i Digital Foam i en kompleks netting-struktur ved hjelp av en SLS 3D-printer.

Resultatet er ifølge produsenten en mer komfortabel og lettere hjelm med forbedret pusteevne. Hjelmene er produsert ved Bauers anlegg i Quebec, Canada.

– Vi er stolte over rollen Digital Foam har spilt i produksjonen av Bauers nye premium hjelm. Konvensjonell produksjon vil ikke bli erstattet av 3D-printing, men forbedret av det, og dette prosjektet er et godt eksempel på det, sier Jon Walker, Digital Foam Expert hos EOS North America.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: