Kjøper SLS-teknologi

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 22 mars 2023
Nexa3D kjøper SLS 3D-printinteknologien til XYZprinting. Dette er SLS MfgPro230 xS plattformen Bilde: XYZprinting.

Det California-baserte 3D-printerselskapet Nexa3D utvider sin portefølje av selektiv lasersintring (SLS) ved å anskaffe XYZprintings SLS-teknologi og distribusjonsnettverk.

Selv om de to selskapene nå vil jobbe tett for den pågående virksomhets- og tjenesteovergangen, vil de populære høyytelses MfgPro230 xS- og MfgPro236 xS 3D-printerne umiddelbart bli lagt til Nexa3Ds pulverbed-produktportefølje. I tillegg vil flyttingen utvide tilgangen til rimelig SLS-utskriftsteknologi til den kombinerte kundebasen. Selv om lite ble avslørt om den nye avtalen, kunngjorde Nexa3D at kjøpet av XYZ Printings SLS-virksomhet vil inkludere teknologi.

Oppkjøpet er en videreutvikling i det som synes å være en pågående strategisk allianse mellom de to selskapene. I 2017 sikret Nexa3D seg en ukjent mengde kapital i en finansieringsrunde ledet av XYZprinting. På det tidspunktet ble investeringen beregnet til å øke Nexa3Ds samlede finansiering til 10 millioner dollar. I tillegg ble de to selskapene umiddelbare strategiske partnere, med XYZprinting som også produserte og solgte Nexa3D-skrivere under XYZ-merket, i tillegg til å produsere andre produkter på vegne av Nexa3D for industriledere i andre markeder.

Les mer

BMW lar oss se nærmere på Wire Arc Additive Manufacturing

Teknologien som kalles "Wire arc additive manufacturing" er interessant for bilindustrien, og BMW melder at de første kjøretøytestene med deler som er produsert med denne teknikken starter opp neste år.
bmw-waam-cover-kopi

Protech feirer 30 år med Stratasys

I år er det 30 år siden Protech solgte Nord-Europas første 3D-printer, en FDM-maskin fra Stratasys. Siden den gang har Protech vært en trofast partner i det nordiske markedet.
Evald

Metode for 3D-printet mat i industriell skala

Det østerrikske oppstartsfirmaet Revo Foods har tidligere produsert 3D-printet mat, inkludert fiskeprodukter. Nå tar selskapet neste steg og presenterer en løsning for industriell produksjon av 3D-printet mat.
Revo-Foods-FFX2-productionmethod-1

GKN Aerospace satser mange millioner

Nå skal man for første gang produsere store flymotorer ved hjelp av additiv produksjon. Det skjer i Sverige, og vil resultere i at motorene både blir lettere og mer effektive og fører til redusert bruk av råvarer under produksjonsprosessen.
GKN-Aerospace-2

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch