Kjøper SLS-teknologi

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 22 mars 2023
Nexa3D kjøper SLS 3D-printinteknologien til XYZprinting. Dette er SLS MfgPro230 xS plattformen Bilde: XYZprinting.

Det California-baserte 3D-printerselskapet Nexa3D utvider sin portefølje av selektiv lasersintring (SLS) ved å anskaffe XYZprintings SLS-teknologi og distribusjonsnettverk.

Selv om de to selskapene nå vil jobbe tett for den pågående virksomhets- og tjenesteovergangen, vil de populære høyytelses MfgPro230 xS- og MfgPro236 xS 3D-printerne umiddelbart bli lagt til Nexa3Ds pulverbed-produktportefølje. I tillegg vil flyttingen utvide tilgangen til rimelig SLS-utskriftsteknologi til den kombinerte kundebasen. Selv om lite ble avslørt om den nye avtalen, kunngjorde Nexa3D at kjøpet av XYZ Printings SLS-virksomhet vil inkludere teknologi.

Oppkjøpet er en videreutvikling i det som synes å være en pågående strategisk allianse mellom de to selskapene. I 2017 sikret Nexa3D seg en ukjent mengde kapital i en finansieringsrunde ledet av XYZprinting. På det tidspunktet ble investeringen beregnet til å øke Nexa3Ds samlede finansiering til 10 millioner dollar. I tillegg ble de to selskapene umiddelbare strategiske partnere, med XYZprinting som også produserte og solgte Nexa3D-skrivere under XYZ-merket, i tillegg til å produsere andre produkter på vegne av Nexa3D for industriledere i andre markeder.

Les mer

BMW lar oss se nærmere på Wire Arc Additive Manufacturing

Teknologien som kalles "Wire arc additive manufacturing" er interessant for bilindustrien, og BMW melder at de første kjøretøytestene med deler som er produsert med denne teknikken starter opp neste år.
bmw-waam-cover-kopi

Protech feirer 30 år med Stratasys

I år er det 30 år siden Protech solgte Nord-Europas første 3D-printer, en FDM-maskin fra Stratasys. Siden den gang har Protech vært en trofast partner i det nordiske markedet.
Evald

Metode for 3D-printet mat i industriell skala

Det østerrikske oppstartsfirmaet Revo Foods har tidligere produsert 3D-printet mat, inkludert fiskeprodukter. Nå tar selskapet neste steg og presenterer en løsning for industriell produksjon av 3D-printet mat.
Revo-Foods-FFX2-productionmethod-1

GKN Aerospace satser mange millioner

Nå skal man for første gang produsere store flymotorer ved hjelp av additiv produksjon. Det skjer i Sverige, og vil resultere i at motorene både blir lettere og mer effektive og fører til redusert bruk av råvarer under produksjonsprosessen.
GKN-Aerospace-2

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden