Rekordstor interesse foran årets Formnext

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 28 mars 2023
Ved utgangen av februar hadde 550 bedrifter meldt seg på som utstillere til årets Formnext-messe, tilsvarende tall i fjor var i overkant av 300 bedrifter. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

I forkant av årets store messe i AM-verdenen, Formnext, er det allerede registrert rekordmange utstillere. Arrangørene presenterer også nyheter angående innholdet i årets messe.

Ved utgangen av februar hadde 550 bedrifter meldt seg på som utstillere til årets Formnext, som finner sted 7.-10. november på Messe Frankfurt. Det er flere enn noen gang før på denne tiden av året, i fjor var det rundt 300 utstillere.

Blant selskapene som skal stille ut er kjente navn som 3D Systems, Carbon, EOS, Formlabs, GE Additive, Hexagon, HP, Markforged, Stratasys og Velo3D. Dette kommer frem av en pressemelding fra arrangøren.

– Antall leverandører som bruker Formnext for å lykkes med å etablere og utvide sitt tilbud rundt additiv produksjon og langs hele prosesskjeden øker stadig, sier Sascha F. Wenzler, ansvarlig for Formnext-messen hos arrangøren Mesago Messe Frankfurt.

Nytt for årets arrangement er at det blir tre scener med foredragsprogram innen ulike satsingsområder som dekker alt fra trender og anvendelser til teknologi og innovasjon:

På «The Industry Stage» er fokus på bærekraft og digitalisering med paneldiskusjoner og intervjuer som også sendes direkte via Formnext.TV. For å synliggjøre hele prosesskjeden for ulike bransjer har Formnext laget «The Application Stage», som vil vise interessante applikasjoner fra blant annet bilindustrien, medisinsk teknologi og automasjon. Og til slutt «The Technology Stage», hvor det handler om innovasjoner innen materialer, forbehandling, produksjon og etterbehandling.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683