JEC World 2023: Massivit introduserer sin 10000-G og viser ny profil

Massivit 10000-G introduseres på en industrimesse for kompositt. Foto: Massivit.

Massivit 3D Printing Technologies introduserer sin storskala Massivit 10000-G til det europeiske komposittmarkedet på industrimessen JEC World i Paris den 25. april. Der vil de også vise frem sin nye bedriftsprofil. 

Massivit 10000-G setter en ny standard innen industriell formproduksjon ved å automatisere og øke hastigheten på arbeidsflyter for komposittproduksjon, skriver Massivit i en pressemelding. Basert på selskapets Cast In Motion-teknologi, skal 10000-G gjøre det lettere med digital produksjon av komplekse former, dor, masterverktøy, jigger og fiksturer for en rekke bransjer, inkludert bilindustri, jernbane, marine, forsvar og sportsutstyr. Cast In Motion-teknologien har brakt til markedet den første isotropiske 3D-trykte formen og har blitt tatt i bruk av kunder innen bil-, marine- og forbruksvarer.

Besøkende på JEC World 2023 som foregår på Paris Nord Villepinte Exhibition Centre vil få muligheten til å oppleve live demonstrasjoner av Massivit 10000-G på Massivits stand, hvor de også stiller ut industrielle applikasjoner.

Massivit sine 3D-printere brukes til å produsere store deler til f.eks. marin industri. Foto: Massivit.

Systemet gir ifølge Massivit produsentene betydelige produksjonstid og kostnadsbesparelser – opptil 80 % av produksjonstiden for form og 50 % i materialkostnader. Denne siste industrielle 3D-skriveren på selskapets andre generasjons produktlinje gir tilgang til Massivits komplette sett med Dimengel-herdeplastmaterialer som til nå har vært tilgjengelig med selskapets Gel Dispensing Printing (GDP) produktlinje. GDP muliggjør tilpasset produksjon og funksjonell prototyping med opptil 30 ganger hastigheten til andre teknologier. Det voksende utvalget av Dimengel-materialer svarer til essensielle industrikrav, inkludert flammehemming, høydefinisjonsproduksjon og avfallsreduksjon. BNP-systemer har til dags dato blitt installert i 40 land, noe som gjør det mulig for produsenter å fremskynde produksjonen av store, industrielle deler.

– Vi er begeistret over å introdusere den revolusjonerende 10000-G til det europeiske komposittmarkedet på JEC World 2023, sa Erez Zimerman, administrerende direktør i Massivit 3D.

– Dette arrangementet er den perfekte plattformen for å vise frem våre siste innovasjoner og få kontakt med industriledere og eksperter. Vi er sikre på at vår 10000-G-printer vil lage bruduljer i produksjonen av komposittmaterialer slik vi kjenner den, og vi gleder oss til å dele den med verden.

Lance Lyons, president for Massivits kunde Lyons Industries, sa seg enig:

– Massivits Cast In Motion-prosess er en game changer, sa Lyons med henvisning til printerens evne til å automatisere produksjonen.

– Endelig har noen funnet ut hvordan man produserer en komposittform.

Vannavstøtende deler printet med Massivits systemer. Foto: Massivit.

Ny profil

Massivit har også kunngjort at de vil bruke JEC World-arrangementet til å lansere sin utrulling av ny profil for bedriften i forbindelse med 10-års jubileet.  Profilen er ment å reflektere selskapets strategiske bestrebelser på å overvinne reelle produksjonsbehov ved å tilby nye, avanserte additive produksjonsteknologier. Massivits visjon er å transformere storskala produksjon fra tradisjonelle prosesser til digital, høyhastighetsproduksjon ved bruk av materialer av industrikvalitet. Den nye logoen, utseendet og følelsen tjener til å kommunisere Massivits merkevareidentitet og unike verdiforslag mot fremtidig vekst, heter det.

Selskapets rebranding-prosess har innlemmet Massivits kjerneverdier: radikal innovasjon, pålitelighet – med en gjeldende installasjonsbase i 40 land, dets forpliktelse til kunnskapsdeling med globale AM- og produksjonsmiljøer, og en forpliktelse til å støtte grønnere produksjon gjennom avfallsfri, additiv innovasjon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: