Stratasys og Ricoh samarbeider om anatomiske modeller

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 4 april 2023
Modell tas ut av printeren. Foto: Stratasys

Firmaet Stratasys, som driver med polymerbasert 3D-printing, har signert en avtale med Ricoh USA om å tilby on-demand 3D-printede anatomiske modeller for kliniske omgivelser.

Stratasys’ pasientspesifikke 3D-løsninger kombinerer 3D-printteknologi fra Stratasys, den skybaserte Segmentation-as-a-Service-løsningen fra Axial3D, og additive produksjonstjenester fra Ricoh til én praktisk løsning. Den nye tjenesten bygger på et eksisterende forhold mellom Ricoh 3D for Healthcare og Stratasys for å utvide tilgangen til 3D-printede medisinske modeller.

Anatomiske 3D-printede modeller er realistiske, spesifikke visualiseringer av en pasients anatomi, som lar utøvere planlegge og praktisere komplekse operasjoner og forbedre kommunikasjonen mellom medisinsk personell, pasienten og deres familier. Digital Anatomy-teknologien fra Stratasys gjør til og med at disse modellene kan være biomekanisk realistiske, med følelsen og responsen til ekte bein og vev.

Selv om denne metoden for kirurgisk planlegging gir fordeler for pasienter og helsepersonell, er behovet for kapitalinvesteringer på forhånd og teknisk ekspertise for 3D-utskrift på stedet betydelige hindringer for bruk. Denne nye tjenesten fjerner disse barrierene for å utvide tilgangen til flere sykehus og klinikker, og bidrar til slutt til bedre resultater.

Det nye tilbudet gir medisinsk personell og pasienter økt tilgang til pasientspesifikke 3D-printede modeller for preoperativ kirurgisk planlegging, diagnostisk bruk og kirurgisk utdanning. Ved å bruke disse modellene kan klinikere demonstrere sine beslutninger om behandlingen til pasienter og kirurgisk personale. Kirurgisk planlegging med pasientspesifikke 3D-modeller kan forbedre kliniske resultater og gi betydelige besparelser gjennom forbedret produktivitet.

Anatomisk modell av hodeskalle.

Med det nye samarbeidet kan kunder laste opp medisinske filer til en sikker skybasert tjeneste der Axial3Ds kunstig intelligens-drevne programvare automatisk konverterer medisinske skanninger til 3D-utskrivbare filer. Filene skrives deretter ut på Stratasys 3D-skrivere ved Ricohs ISO 13485-sertifiserte anlegg, med modellene sendt direkte til omsorgsinstitusjonen. Disse endringene gjør at en prosess som normalt tar uker å fullføre nå tar kun dager, uten behov for 3D-printutstyr på stedet eller teknisk ekspertise innen additiv produksjon.

– Med fremskritt innen bildeteknikker og 3D-utskriftsteknologi, ser vi en økt etterspørsel etter personlige løsninger, sier Ben Klein, daglig leder for pasientspesifikke løsninger for Stratasys.

– Vi tilbyr en forenklet og skalerbar, omfattende løsning som øker tilgangen til pasientspesifikke 3D-printede modeller på en brøkdel av tiden for å hjelpe til med å levere svært personlig behandling og pleie.

Partnerskapet bygger på selskapenes dokumenterte historie med vellykket samarbeid. Ricohs kvalitetskontrollprosesser, produksjonsekspertise og helseerfaring gir den spesialiserte produksjonskapasiteten som er nødvendig for å skalere tilgang til modeller produsert ved hjelp av Stratasys teknologi.

Les mer

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Wohlers Report: Sterk økning for AM i metall

Den store årlige trendrapporten for additiv produksjon og 3D-printing, Wohlers Report, har landet. Årets rapport viser blant annet at AM i metall økte med 24,4 prosent i løpet av fjoråret.
Wohlers-Report-Graph-2024-V1-1536x1536-1-1024x1024-1

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden