Stratasys og Ricoh samarbeider om anatomiske modeller

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 4 april 2023
Modell tas ut av printeren. Foto: Stratasys

Firmaet Stratasys, som driver med polymerbasert 3D-printing, har signert en avtale med Ricoh USA om å tilby on-demand 3D-printede anatomiske modeller for kliniske omgivelser.

Stratasys’ pasientspesifikke 3D-løsninger kombinerer 3D-printteknologi fra Stratasys, den skybaserte Segmentation-as-a-Service-løsningen fra Axial3D, og additive produksjonstjenester fra Ricoh til én praktisk løsning. Den nye tjenesten bygger på et eksisterende forhold mellom Ricoh 3D for Healthcare og Stratasys for å utvide tilgangen til 3D-printede medisinske modeller.

Anatomiske 3D-printede modeller er realistiske, spesifikke visualiseringer av en pasients anatomi, som lar utøvere planlegge og praktisere komplekse operasjoner og forbedre kommunikasjonen mellom medisinsk personell, pasienten og deres familier. Digital Anatomy-teknologien fra Stratasys gjør til og med at disse modellene kan være biomekanisk realistiske, med følelsen og responsen til ekte bein og vev.

Selv om denne metoden for kirurgisk planlegging gir fordeler for pasienter og helsepersonell, er behovet for kapitalinvesteringer på forhånd og teknisk ekspertise for 3D-utskrift på stedet betydelige hindringer for bruk. Denne nye tjenesten fjerner disse barrierene for å utvide tilgangen til flere sykehus og klinikker, og bidrar til slutt til bedre resultater.

Det nye tilbudet gir medisinsk personell og pasienter økt tilgang til pasientspesifikke 3D-printede modeller for preoperativ kirurgisk planlegging, diagnostisk bruk og kirurgisk utdanning. Ved å bruke disse modellene kan klinikere demonstrere sine beslutninger om behandlingen til pasienter og kirurgisk personale. Kirurgisk planlegging med pasientspesifikke 3D-modeller kan forbedre kliniske resultater og gi betydelige besparelser gjennom forbedret produktivitet.

Anatomisk modell av hodeskalle.

Med det nye samarbeidet kan kunder laste opp medisinske filer til en sikker skybasert tjeneste der Axial3Ds kunstig intelligens-drevne programvare automatisk konverterer medisinske skanninger til 3D-utskrivbare filer. Filene skrives deretter ut på Stratasys 3D-skrivere ved Ricohs ISO 13485-sertifiserte anlegg, med modellene sendt direkte til omsorgsinstitusjonen. Disse endringene gjør at en prosess som normalt tar uker å fullføre nå tar kun dager, uten behov for 3D-printutstyr på stedet eller teknisk ekspertise innen additiv produksjon.

– Med fremskritt innen bildeteknikker og 3D-utskriftsteknologi, ser vi en økt etterspørsel etter personlige løsninger, sier Ben Klein, daglig leder for pasientspesifikke løsninger for Stratasys.

– Vi tilbyr en forenklet og skalerbar, omfattende løsning som øker tilgangen til pasientspesifikke 3D-printede modeller på en brøkdel av tiden for å hjelpe til med å levere svært personlig behandling og pleie.

Partnerskapet bygger på selskapenes dokumenterte historie med vellykket samarbeid. Ricohs kvalitetskontrollprosesser, produksjonsekspertise og helseerfaring gir den spesialiserte produksjonskapasiteten som er nødvendig for å skalere tilgang til modeller produsert ved hjelp av Stratasys teknologi.

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch