Hexagon gjør oppkjøp innen AM

Hexagons plattform Nexus ble lansert tidligere i år. Foto: Pressebilde

Svenske Hexagon kunngjør at selskapet har fullført oppkjøpet av CADS Additive, en leverandør av designprogramvare for additiv produksjon i metall.

CADS Additives’ løsning er utviklet for å forenkle 3D-printprosessen for pulverbed metall (PBF). Programvaren veileder brukeren gjennom byggeforberedelsene og hjelper til med å konvertere designfiler til printinstruksjoner, noe som samlet sett bør øke produktiviteten.

“Fragmentert økosystem”

De to selskapene har samarbeidet siden 2021 med mål om å minimere materialavfall i 3D-printing ved å lage design som reduserer behovet for støttekonstruksjoner. CADS Additives AM Studio-programvare er også allerede koblet til Hexagons plattform, Nexus, som ble lansert i fjor vår med ambisjon om å akselerere bruken av AM innenfor produksjonsindustrien.

– Våre investeringer gjenspeiler den økende betydningen av additiv produksjon. Teknologien har vært begrenset av et fragmentert økosystem som ikke lar produsenter få resultatene de trenger raskt nok. Oppkjøpet av CADS Additive gjør oss i stand til å gi våre kunder integrerte verktøy som bidrar til å redusere avfall og øke effektiviteten når de går fra prototyping til produksjon, sa Hexagons president og administrerende direktør Paolo Guglielmini i en pressemelding.

Har eksistert i sju år

CADS Additive ble grunnlagt i 2016 og har 21 ansatte som bistår 150 kunder i 25 land gjennom 19 forhandlere. Selskapet har hovedkontor i Perg, Østerrike og vil være en del av Hexagon Manufacturing Intelligence-divisjonen.

Les en lengre rapport om Hexagons investering i additiv produksjon fra Formnext 2021, da 3dp Norge intervjuet Volker Mensing, Global Director of Business Solutions Marketing.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: