Hexagon gjør oppkjøp innen AM

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 10 august 2023
Hexagons plattform Nexus ble lansert tidligere i år. Foto: Pressebilde

Svenske Hexagon kunngjør at selskapet har fullført oppkjøpet av CADS Additive, en leverandør av designprogramvare for additiv produksjon i metall.

CADS Additives’ løsning er utviklet for å forenkle 3D-printprosessen for pulverbed metall (PBF). Programvaren veileder brukeren gjennom byggeforberedelsene og hjelper til med å konvertere designfiler til printinstruksjoner, noe som samlet sett bør øke produktiviteten.

«Fragmentert økosystem»

De to selskapene har samarbeidet siden 2021 med mål om å minimere materialavfall i 3D-printing ved å lage design som reduserer behovet for støttekonstruksjoner. CADS Additives AM Studio-programvare er også allerede koblet til Hexagons plattform, Nexus, som ble lansert i fjor vår med ambisjon om å akselerere bruken av AM innenfor produksjonsindustrien.

– Våre investeringer gjenspeiler den økende betydningen av additiv produksjon. Teknologien har vært begrenset av et fragmentert økosystem som ikke lar produsenter få resultatene de trenger raskt nok. Oppkjøpet av CADS Additive gjør oss i stand til å gi våre kunder integrerte verktøy som bidrar til å redusere avfall og øke effektiviteten når de går fra prototyping til produksjon, sa Hexagons president og administrerende direktør Paolo Guglielmini i en pressemelding.

Har eksistert i sju år

CADS Additive ble grunnlagt i 2016 og har 21 ansatte som bistår 150 kunder i 25 land gjennom 19 forhandlere. Selskapet har hovedkontor i Perg, Østerrike og vil være en del av Hexagon Manufacturing Intelligence-divisjonen.

Les en lengre rapport om Hexagons investering i additiv produksjon fra Formnext 2021, da 3dp Norge intervjuet Volker Mensing, Global Director of Business Solutions Marketing.

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch