Europas største 3D-printede husbygg

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 18 oktober 2023
Prosjektet i Holstebro omfatter 36 moderne studioleiligheter. Foto: 3DCP

Danske 3DCP Group planlegger å bygge det som skal bli Europas største 3D-printede husprosjekt. Det skal bygges i Holstebro i løpet av neste år.

Prosjektet «Kupeen» på det gamle slakterområdet i Holstebro omfatter totalt 36 moderne studioleiligheter fordelt på seks bygg med like mange leiligheter i hvert bygg. De er bygget i samarbeid med allmennyttige NordvestBO.

Byggene får 3D-printede vegger og monteres med tre- og aluminiumsvinduer og dører og tak dekket med takpapp. Fasadene vil til en viss grad bestå av treplater. Sommeren 2021 ble det trykket et prototypehus på stedet, som nå har rukket å tåle skandinavisk vinter- og sommervær.

Sement med lavere klimaavtrykk

Materialet som brukes er Aalborg Portlands Futurecem-teknologi, en innovativ sementløsning som reduserer CO2-utslipp med opptil 30 prosent samtidig som den gir et bærekraftig og vakkert resultat, ifølge produsenten.

Det er seks leiligheter i hvert hus. Foto: 3DCP

3DCP Group jobber for tiden med et annet prosjekt i Brøndby som vil bli det største 3D-printede huset i Skandinavia.

Pris for førskole i Ukraina

Nylig mottok selskapet AM Impact Award, som ble delt ut i forbindelse med den årlige konferansen AM Summit i København. 3DCP ble tildelt for sin bygging av en førskole i Lviv, Ukraina. Arbeidet deres viser ifølge begrunnelsen hvordan AM-teknologi kan spille en avgjørende rolle på områder hvor forholdene er vanskelige og hvor tid og fleksibilitet er en avgjørende faktor for suksess. Du kan lese mer om det prosjektet her.

 

Les mer

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team