Forventet vekst i 3D-printede deler ifølge markedsundersøkelse

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 20 desember 2023
Den totale markedsverdien av additivt produserte deler etter printprosess, alle typer deler og anvendelser globalt 2020-2032. Kilde: Additive Manufacturing Research

3D-printede deler forventes å nå $18,8 milliarder i verdi i 2023, og vokse til $119 milliarder i 2032 ifølge nye data fra AM Research

Additive Manufacturing Research (tidligere SmarTech Analysis), leverandør av markedsdata og konsulenttjenester til 3D-printindustrien, har gitt ut den årlige oppdateringen av  sitt hoveddataprodukt, AM Parts Produced 2023, som beskriver produksjonsvolumene og de resulterende estimerte markedsverdiene på ulike additivt produserte komponenter, både metall og polymer.

Studien bekrefter på nytt de positive langsiktige utsiktene for ledende AM-teknologier som går inn i betydelige produksjonsroller på tvers av en rekke bransjer i løpet av det kommende tiåret, med utskriftsproduksjonsaktivitet som til slutt vokser til å overstige 100 milliarder dollar årlig.

Denne datarapporten gir uttømmende datafiler (en for metall 3D-trykte deler og én for 3D-printede polymerdeler) med historiske og anslåtte produksjonsvolumer og resulterende anslått markedsverdi av AM-deler som spenner over prototyper, verktøy og verktøy og sluttbruk produksjonsdeler på tvers av åtte store industrier og dusinvis av delkategoriseringer, fra fly- og helikoptermotorkomponenter i romfartsindustrien, til atomreaktorkomponenter i energisektoren. Dataene gjenspeiler reell markedsaktivitet gjennom Q2 2023 og proprietære anslag over det kommende tiåret.

Du finner rapportene her:

Metalldeler

Polymerdeler

Punkter fra rapporten

  • Den totale globale veksten av metallbaserte additive prototyper avtok i 2023 sammenlignet med året før, det samme gjorde produksjonen av additive verktøy, mens utskrift av sluttbruksdeler akselererte. Selv om veksten avtok litt sammenlignet med 2022, vokste printing av metallverktøy og verktøy ved bruk av AM-teknologier nesten 41 prosent i 2023.
  • Markedet for 3D-printede polymerprototyper vokste bare 5 prosent i løpet av året. Likevel vokste det totale utskriftsvolumet av polymerdeler takket være oppgangen i sluttbruksdeler, ledet av materialekstrudering og fusjonsteknologier for pulverbed. Med spredningen av relativt rimelige, profesjonelle fusjonsskrivere for polymerpulverlag, anslår AM Research nå at printing av sluttbrukspolymerdeler ved bruk av fusjonspulver spesifikt vil doble det for materialekstruderingsprosesser.
  • Dentalsektoren har betydelig innflytelse på AM-utskriftsvolumer, og i 2023 hadde den dentale printvirksomheten blandede resultater. Global inflasjon og forbrukspåvirkning har i stor grad redusert dentalaktiviteten, noe som ofte blir nevnt av rene tannjusteringsfirmaer, og volumene av regulerings termoforming-utskrifter vokste bare med 4 prosent i året over hele verden

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt