3D-printede golfkøller med indre struktur

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 26 januar 2024
Designers 3D printede golfkøllehoder. Illustrasjon: Farsoon Technologies.

Det japanske livsstilsgolfmerket Designer har lansert sine nye 3D-printede golfkøllehoder i titan. Disse er produsert med metall 3D-printere fra Farsoon Technologies, og averteres som ultrasterke og lette. Inne i hodene er det selvbærende interne strukturer, noe som er muliggjort ved additiv produksjon.

Ifølge Farsoon gjorde selskapets 3D-printteknologi golfmerket i stand til å innovere, designe og produsere «top-of-the-line» køllehoder for spillere som ønsker å oppnå større lengde, nøyaktighet og stabilitet.

Farsoons 3D-printere har tidligere blitt brukt til å produsere bob-hjelmer, skøyteblader og sportssko.

De 3D-printede golfkøllehodene ble nylig vist frem på PGA Show i Orlando, Florida.

Den indre strukturen i Designers 3D-printede golfkøllehoder. Illustrasjon: Farsoon Technologies.

Designers nye golfkøllehoder produseres i serieproduksjoner ved hjelp av Farsoon Technologies FS200M laserpulverbed fusjon (LPBF) 3D-printer.

Ifølge Farsoon har Designers FS200M 3D-skriver gjort det mulig for selskapet å redusere kostnaden per del med 70 % fra design til produksjon, sammenlignet med konvensjonelle produksjonsprosesser. I tillegg tillater Farsoons metall 3D-printer å tilpasse parametere for tykkelse av flere lag, noe som øker produktiviteten.

Golfkøllehodene er 3D-printet fra en tilpasset, «ultrasterk» titanlegering. Farsoon hevder at dette materialet har en kombinasjon av lett vekt og styrke som er overlegen konvensjonelle produkter i rustfritt stål. Dessuten sies Designers nye tilbud å tilby en høyhastighets slagoverflate med forbedret duktilitet* og styrke for optimale slag på golfballen.

I tillegg til raskere design- og verifikasjonsutgaver, sies Farsoon 3D-utskrift å muliggjøre mer innovative design som ikke er mulig med konvensjonelle produksjonsmetoder. Dette inkluderer golfkøllehodets selvbærende indre strukturer, som bidrar til tynnere, sterkere og strukturerte ytre overflater.

De forskjellige geometriene til golfkøllehodene er 3D-printet i ett stykke. Dette muliggjør angivelig forbedret presisjon og ytelse i forhold til konvensjonelle metoder, og gir større motstand mot vridning, økt stabilitet og overlegen slaglengde.

Farsoon Technologies peker også på det 3D-trykte køllehodets integrerte aerodynamiske funksjoner, som reduserer luftmotstanden over de integrerte geometriene. Dette sies å øke hodestabiliteten og hastigheten.

* Duktilitet i metaller og legeringer er et mål på materialets formbarhet, det vil si materialets evne til å deformeres uten at det oppstår brudd.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt