3D-printede golfkøller med indre struktur

Designers 3D printede golfkøllehoder. Illustrasjon: Farsoon Technologies.

Det japanske livsstilsgolfmerket Designer har lansert sine nye 3D-printede golfkøllehoder i titan. Disse er produsert med metall 3D-printere fra Farsoon Technologies, og averteres som ultrasterke og lette. Inne i hodene er det selvbærende interne strukturer, noe som er muliggjort ved additiv produksjon.

Ifølge Farsoon gjorde selskapets 3D-printteknologi golfmerket i stand til å innovere, designe og produsere “top-of-the-line” køllehoder for spillere som ønsker å oppnå større lengde, nøyaktighet og stabilitet.

Farsoons 3D-printere har tidligere blitt brukt til å produsere bob-hjelmer, skøyteblader og sportssko.

De 3D-printede golfkøllehodene ble nylig vist frem på PGA Show i Orlando, Florida.

Den indre strukturen i Designers 3D-printede golfkøllehoder. Illustrasjon: Farsoon Technologies.

Designers nye golfkøllehoder produseres i serieproduksjoner ved hjelp av Farsoon Technologies FS200M laserpulverbed fusjon (LPBF) 3D-printer.

Ifølge Farsoon har Designers FS200M 3D-skriver gjort det mulig for selskapet å redusere kostnaden per del med 70 % fra design til produksjon, sammenlignet med konvensjonelle produksjonsprosesser. I tillegg tillater Farsoons metall 3D-printer å tilpasse parametere for tykkelse av flere lag, noe som øker produktiviteten.

Golfkøllehodene er 3D-printet fra en tilpasset, “ultrasterk” titanlegering. Farsoon hevder at dette materialet har en kombinasjon av lett vekt og styrke som er overlegen konvensjonelle produkter i rustfritt stål. Dessuten sies Designers nye tilbud å tilby en høyhastighets slagoverflate med forbedret duktilitet* og styrke for optimale slag på golfballen.

I tillegg til raskere design- og verifikasjonsutgaver, sies Farsoon 3D-utskrift å muliggjøre mer innovative design som ikke er mulig med konvensjonelle produksjonsmetoder. Dette inkluderer golfkøllehodets selvbærende indre strukturer, som bidrar til tynnere, sterkere og strukturerte ytre overflater.

De forskjellige geometriene til golfkøllehodene er 3D-printet i ett stykke. Dette muliggjør angivelig forbedret presisjon og ytelse i forhold til konvensjonelle metoder, og gir større motstand mot vridning, økt stabilitet og overlegen slaglengde.

Farsoon Technologies peker også på det 3D-trykte køllehodets integrerte aerodynamiske funksjoner, som reduserer luftmotstanden over de integrerte geometriene. Dette sies å øke hodestabiliteten og hastigheten.

* Duktilitet i metaller og legeringer er et mål på materialets formbarhet, det vil si materialets evne til å deformeres uten at det oppstår brudd.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: 

3D-printede golfkøller med indre struktur

Det japanske livsstilsgolfmerket Designer har lansert sine nye 3D-printede golfkøllehoder i titan. Disse er produsert med metall 3D-printere fra Farsoon Technologies, og averteres som ultrasterke og lette. Inne i hodene er det selvbærende interne strukturer, noe som er muliggjort ved additiv produksjon.

Publisert av: