Metode for 3D-printet mat i industriell skala

Ifølge Revo Foods er “Food Fabricator X2” verdens første industrielle produksjonsmetode for 3D-printet mat. Foto: Pressebilde

Det østerrikske oppstartsfirmaet Revo Foods har tidligere produsert 3D-printet mat, inkludert fiskeprodukter. Nå tar selskapet neste steg og presenterer en løsning for industriell produksjon av 3D-printet mat.

Ifølge Revo Foods er “Food Fabricator X2” verdens første industrielle produksjonsmetode for 3D-printet mat. Teknologien muliggjør helt nye produktkategorier som autentiske helskårede kjøttalternativer eller produkter med tilpassede former, strukturer eller teksturer.

Robin Simsa, administrerende direktør i Revo Foods.

Dette er mulig ved hjelp av et ekstruderingssystem med flere dyser som skriver ut med høy presisjon, hvor ulike ingredienser kan kombineres med hverandre i tidligere “umulige” produkter. Det gjør det også mulig for næringsmiddelindustrien å “massetilpasse” sine produkter basert på kundenes ønsker uten å måtte gjøre justeringer i maskinvaren. Det betyr også at det er mulig å produsere produkter i små partier og unngå matsvinn i produksjonen.

– 3D-printing av mat på industrielt nivå gjør at vi kan endre måten vi tenker på mat. Produkter som tidligere var svært eksklusive og kun fantes på gourmetrestauranter kan nå produseres i stor skala. Jeg er spent på de nye kreative mulighetene som åpner seg for matvareutviklere som bruker denne teknologien, sa Robin Simsa, administrerende direktør i Revo Foods i en uttalelse.

I fjor høst begynte det lakselignende produktet “The Filet – Inspired by Salmon” basert på mykoprotein å selges i matbutikker i Europa. Produktet er produsert med “Food Fabricator X2”.

Neste steg er å skalere opp produksjonskapasiteten gjennom en offentlig investeringsrunde som allerede har generert 435.000 euro i innsamlede midler.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: