Nytt samarbeidsverktøy for additiv produksjon

Tekst:Roger Stormo
Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 23 april 2024
Illustrasjon: CADChat

Ofte er det å utvikle et 3D-printet objekt et samarbeid mellom flere forskjellige personer eller for den saks skyld avdelinger eller teams. De tradisjonelle plattformene for kommunikasjon og samarbeid som Zoom, Microsoft Teams, DropBox, osv har ikke støtte for 3D-visning. Derfor er det nå lansert en ny programvare med tanke på nettopp dette: CADChat.

CADChat forsøker å komme til unnsetning ved å tilby alle de vanlige samarbeidsfunksjonene, inkludert video, tale, tekst og fildeling, men integrerer også 3D-visning. Dette gjør at deltakerne kan ha et felles syn på 3D-modellen som i stor grad bør forbedre kvaliteten på samtalen.

CADChat inkluderer muligheten til å importere og se rundt 25 forskjellige CAD- og 3D-modellformater. Dette bør dekke nesten alle behovene til denne typen samarbeidende målgrupper.

Filer som er lagret i CADChat er sikre gjennom autentisering, og kommunikasjon er fullstendig kryptert, noe som burde muliggjøre bruk av dem i enkelte regulerte bransjer.

Dette er ingen gratis programvare, men fungerer på abonnementsbasis.

Lenke: CADChat.com

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Stratasys utgir to nye versjoner av GrabCAD

Programvaren GrabCAD øker effektiviteten og reduserer kostnadene. Det lover leverandøren Stratasys, som nå slipper to nye versjoner av suiten.
Stratasys-Formnext

Programvare gjør objektene sterkere

Markforged har annonsert et nytt verktøy i sin Eiger programvare som automatisk skal gjøre de printede delene sterkere.
Performance-Advisor-blog-cover-image_2024-01-26-172915_kqqt

Kunstig intelligens åpner nye dører for 3D-printing

Den Berlin-baserte oppstartsbedriften Quantica har annonsert integreringen av MultiSlice, en ny kunstig intelligens (KI)-basert programvare, i sin multimaterial 3D-utskriftsteknologi, NovoJet.
A-user-operatimng-the-MultiSlice-software.-Photo-via-Quantica

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683