Automatisert etterbehandling for desktop-SLS

Tekst:Anja Degerholm
Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 7 november 2024
«Vi er stolte over å kunne presentere UNPIT etter å ha nådd våre mål for bærekraftig utvikling og innovasjon,» sier Casper Rosén, administrerende direktør i AM Efficiency.

Svenske AM Efficiency lanserer UNPIT på årets Formnext. En automatisert etterbehandlingsmaskin utviklet for nybegynnermodeller av SLS-3D-skrivere.

Ifølge produsenten er dette den første i sitt slag i verden og er dermed designet spesielt for utskrifter laget av stasjonære 3D-skrivere av SLS-typen. UNPIT er designet for å håndtere alle viktige trinn i etterbehandlingen: utpakking, avpulvering, rengjøring og materialgjenvinning, ved å kunne resirkulere opptil 100 prosent av ubrukt materialpulver.

Maskinen skal være kompatibel med nybegynnermodeller av SLS-skrivere fra leverandører som Sinterit, Sintratec og Formlabs. Det vil møte de økende behovene til små og mellomstore bedrifter innen additiv produksjon på en kostnadseffektiv og miljøvennlig måte. Videre skal UNPIT muliggjøre en effektiv arbeidsflyt ved at maskinen automatisk utfører alle trinn i etterbehandlingsprosessen. Dette skal redusere behovet for manuelt arbeid og kostnaden per del.

UNPIT er designet for å håndtere alle viktige trinn i etterbehandlingen: utpakking, fjerning av pulver, rengjøring og materialgjenvinning.

Casper Rosén, administrerende direktør i AM Efficiency, kommenterer utgivelsen som følger:

– Vi er stolte over å kunne presentere UNPIT etter å ha nådd våre mål om bærekraftig utvikling og innovasjon. Vi er sikre på at denne løsningen ikke bare vil endre arbeidsflyten til SLS 3D-printing, men også ha en positiv innvirkning på markedet for entry-level modeller av SLS-printere. Vi er glade for å introdusere UNPIT og la bedrifter fokusere mer på virksomheten sin. Dette er noe bransjen har bedt om siden de første stasjonære modellene av SLS-maskiner ble introdusert. Vi vil også takke Siemens for deres engasjement i utviklingen av elektronikken.

UNPIT vil bli offisielt lansert i forbindelse med Formnext-messen i Frankfurt, og de første maskinene vil starte levering tidlig i 2025.

Maskinen er kompatibel med 3D-printere fra leverandører som Sinterit, Sintratec og Formlabs.

Les mer

Freemelt får ny ordre fra Saab

Europas opprustning har fått forsvarsgruppen Saabs aksjer til å skyte i været i verdi. AM-selskapet Freemelt har samtidig fått nok en ordre fra Saab, som også har fått aksjen deres til å stige betydelig.
WindowDetailFreemeltONE-scaled-1

Meltio har økt omsetningen med 50 prosent

Meltio ble grunnlagt i 2019 og har på kort tid etablert seg som en sterk aktør innen metall AM. Nå feirer de sin fem hundrede installasjon og en 50 prosent økning i salget i løpet av regnskapsåret 2024.
Meltio-kollage-1024x683

Vellykket utskrift av medisinteknisk utstyr i verdensrommet

Bioprintselskapet Auxilium Biotechnologies har skrevet historie ved å installere systemet sitt ombord på den internasjonale romstasjonen (ISS). Der har de printet åtte medisintekniske enheter på bare to timer.
bioprint

Milepælen: 5 000 installerte systemer

Maskinprodusenten EOS annonserte nylig den fem tusende installasjonen av sine additive produksjonssystemer. Den ble gjort ved Keselowski Advanced Manufacturing (KAM) i Statesville, North Carolina i USA.
5000th-Joe-Calmese_and_Glynn-Fletcher_Machine-Installation_ADDMAN

Siste nytt

Freemelt får ny ordre fra Saab

Europas opprustning har fått forsvarsgruppen Saabs aksjer til å skyte i været i verdi. AM-selskapet Freemelt har samtidig fått nok en ordre fra Saab, som også har fått aksjen deres til å stige betydelig.
WindowDetailFreemeltONE-scaled-1

Stratasys tar inn 120 millioner dollar i kapital

Fortissimo Capital, et israelsk private equity-selskap som investerer i teknologi og industri, investerer 120 millioner dollar i Stratasys. En investering som vil drive vekst i selskapet.
Stratasys-F3300-Yoav

Ultimaker S8 printer fire ganger raskere

I januar 2023 slapp Ultimaker den nye flaggskipmodellen i S-serien, S7. Drøye to år senere kommer oppfølgeren, Ultimaker S8, med både økt hastighet og forbedret utskriftskvalitet.
S8-1

Åpen-kildekode KI lager CAD fra tekst

Ettersom interessen for generativ kunstig intelligens (KI) fortsetter å øke, har 3D-printindustrien vært vitne til vekst i tekst-til-CAD-plattformer. Disse verktøyene lar brukere lage 3D-printbare CAD-filer fra enkle tekstbeskrivelser, noe som gjør additiv produksjon mer allment tilgjengelig.
robot-7785877_1280