Markedet peker oppover igjen

Andre halvdel av 2021 forventes å bli bedre enn før pandemien. Illustrasjon: SmarTech

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

I følge SmarTech Analysis er markedet for additiv tilvirkning tilbake og utviklingen forventes å akselerere i løpet av andre halvdel av 2021. Selskapet fremhever en forventet økning i salg av maskinvare i løpet av andre kvartal, men at også materialer og tjenester viste positive tall. Dette indikerer mer enn en midlertidig rekyl.

Ser vi på salget for hele markedet, dvs. printere, materialer og tjenester, i første halvår av 2021 var inntektene 4,7 milliarder dollar, det samme nivået som i 2019. Interessenter i selskaper i bransjen som Desktop Metal og 3D Systems forventer større vekst i andre halvår i år.

Servicebyråene har også fullt opp å gjøre, og andelen som har utvidet tjenestetilbudet var på “all time high” i juni måned. Dette er en viktig indikator på fortsatt vekst, ifølge SmarTech. Mange store kontraktprodusenter har introdusert nye tjenester i løpet av andre kvartal.

Spår økt vekst for metallsystemer
I løpet av andre kvartal tok flere produsenter av elektronstrålebaserte pulverbedsteknologier (E-PBF) sine første skritt på markedet, for eksempel det britiske Wayland Additives systemet Calibur3. SmarTech ser på dette som et viktig skritt for økt vekst tidlig i 2022 av AM-systemer knyttet til metall. I tillegg venter flere lanseringer av laserbaserte systemer på slutten av året, noe som ytterligere kan øke maskinvareinntektene.

SmarTech Analysis har tidligere publisert en rapport som spår at additiv produksjon med polymerer forventes å øke eksplosivt, fra 11,7 milliarder dollar i omsetning i 2020 til 55 milliarder dollar i 2030, noe 3dp Norge har skrevet om tidligere.

Du kan lese mer om kvartalsrapporten for metaller og polymerer her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *