Markedet peker oppover igjen

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 12 oktober 2021
Andre halvdel av 2021 forventes å bli bedre enn før pandemien. Illustrasjon: SmarTech

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

I følge SmarTech Analysis er markedet for additiv tilvirkning tilbake og utviklingen forventes å akselerere i løpet av andre halvdel av 2021. Selskapet fremhever en forventet økning i salg av maskinvare i løpet av andre kvartal, men at også materialer og tjenester viste positive tall. Dette indikerer mer enn en midlertidig rekyl.

Ser vi på salget for hele markedet, dvs. printere, materialer og tjenester, i første halvår av 2021 var inntektene 4,7 milliarder dollar, det samme nivået som i 2019. Interessenter i selskaper i bransjen som Desktop Metal og 3D Systems forventer større vekst i andre halvår i år.

Servicebyråene har også fullt opp å gjøre, og andelen som har utvidet tjenestetilbudet var på «all time high» i juni måned. Dette er en viktig indikator på fortsatt vekst, ifølge SmarTech. Mange store kontraktprodusenter har introdusert nye tjenester i løpet av andre kvartal.

Spår økt vekst for metallsystemer
I løpet av andre kvartal tok flere produsenter av elektronstrålebaserte pulverbedsteknologier (E-PBF) sine første skritt på markedet, for eksempel det britiske Wayland Additives systemet Calibur3. SmarTech ser på dette som et viktig skritt for økt vekst tidlig i 2022 av AM-systemer knyttet til metall. I tillegg venter flere lanseringer av laserbaserte systemer på slutten av året, noe som ytterligere kan øke maskinvareinntektene.

SmarTech Analysis har tidligere publisert en rapport som spår at additiv produksjon med polymerer forventes å øke eksplosivt, fra 11,7 milliarder dollar i omsetning i 2020 til 55 milliarder dollar i 2030, noe 3dp Norge har skrevet om tidligere.

Du kan lese mer om kvartalsrapporten for metaller og polymerer her.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt