Ikea lanserer 3D-printede innredningsdetaljer

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 11 januar 2022
To eksempler på 3D-printede produkter fra Flammetre-serien. Foto: Pressebilde

Møbelgiganten Ikea har vært inne og snust på 3D-printing før. Nå slippes den første kommersielle produktserien, Flamträd, som består av en håndfull interiørdetaljer. Foreløpig kan de imidlertid kun kjøpes på forespørsel via selskapets tyske nettside.

Ikea har i flere år brukt additiv produksjon til prototypeformål, men har også utviklet individuelt tilpassede gamingstoler og smart tilbehør som skal forenkle bruken av Ikeas møbler for personer med funksjonsvariasjoner, kalt ThisAbles.

Lagd med SLS
Den nye produktserien Flamträd består av interiørdetaljer i form av ansikter og hender. De er trykt med SLS-teknologi og består av et rastermønster i enten hvitt eller sort. To hender som danner et hjerte og en hånd som gir tommel opp er to eksempler på produkter i serien. I tillegg til å være dekorative kan de brukes for eksempel som smykkeholdere.

«Denne tredimensjonale dekorasjonen tar 3D-teknologi til et nytt nivå og vil garantert fange øyet. Stilig alene, men også i kombinasjon med andre former fra samme serie», skriver Ikea i produktbeskrivelsen til Flamträd.

Kan lanseres i flere land
Produktene koster fra 29,99 euro og opp til 49,99 euro og er derfor kun tilgjengelig på Ikeas tyske nettside. Ifølge Olaf Szukałowicz, prosjektleder i Ikea, kan det bli aktuelt å lansere i flere land på sikt.

– Hvis salget i testmarkedene slår bra ut, blir vi ikke der. Det finnes en rekke AM-tiltak i ulike deler av organisasjonen. Noen har som mål å forbedre den interne driften og andre er mer kundeorienterte. De er alle på et tidlig stadium, sier han til 3dprint.com og avslutter med å sitere Ikeas grunnlegger Ingvar Kamprad:

– Det meste er fortsatt ugjort, fantastisk fremtid!

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt