Første 3D-printet fireetasjers hus

En illustrasjon av hvordan boligblokken i Eindhoven skal utformes. Foto: Pressebilde

Nederlandske CyBe vil bruke additiv produksjon for å bygge det første huset som er fire etasjer høyt. Leilighetsbygget skal ligge i byen Eindhoven.

CyBe bruker en byggemetode kalt Prefabricated Prefinished Volumetric Construction (PPVC) hvor moduler eller ferdige hus 3D-printes på en fabrikk og deretter transporteres til stedet der det skal settes opp. Selskapet har utviklet egen maskinvare, programvare og eget materiale for å kunne bygge i flere etasjer.

Prosjektet i Eindhoven er et samarbeid med Lab040 og sammen ønsker de to partene å skyve grensene for hva som er mulig med tanke på husbygging og additiv produksjon. De fleste hus som bygges med 3D-printing i dag er på ett eller høyst to plan. Nylig ble for eksempel det første 3D-printede toetasjes huset bygget i Nord-Amerika.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: