Det svenske matteknologiselskapet Mycorena og østerrikske Revo Foods har mottatt 15 millioner kroner i tilskudd fra EU for å videreutvikle 3D-printet mat med mykoprotein.
I fjor annonserte Mycorena og Revo Foods at de hadde inngått et forskningssamarbeid med mål om å utvikle veganske fisk- og skalldyralternativer. Nå har EU bevilget midler for å drive prosjektet videre og for å kommersialisere de aktuelle produktene. Dette opplyses det om i en pressemelding.
Fremfor alt handler det om å optimalisere sopp-proteinet for 3D-printing. Mycorena har utviklet en prosess for å behandle proteinet og skreddersy dets strukturelle egenskaper, og har søkt patent på denne prosessen. Den fibrøse strukturen til proteinet gjør det mulig å imitere den myke teksturen til fiskefibre på en unik måte.
– I Mycorena streber vi hele tiden etter å bli bedre. Derfor er det en naturlig del av prosessen vår å fortsette å forbedre teknologien vår for å passe behovene til neste generasjon matprodukter, sier Kristina Karlsson, FoU-sjef i Mycorena.
Les mer om samarbeidet mellom Mycorena og Revo Foods her.