
Det østerrikske oppstartsfirmaet Revo Foods har tidligere produsert 3D-printet mat, inkludert fiskeprodukter. Nå tar selskapet neste steg og presenterer en løsning for industriell produksjon av 3D-printet mat.
Ifølge Revo Foods er «Food Fabricator X2» verdens første industrielle produksjonsmetode for 3D-printet mat. Teknologien muliggjør helt nye produktkategorier som autentiske helskårede kjøttalternativer eller produkter med tilpassede former, strukturer eller teksturer.

Dette er mulig ved hjelp av et ekstruderingssystem med flere dyser som skriver ut med høy presisjon, hvor ulike ingredienser kan kombineres med hverandre i tidligere «umulige» produkter. Det gjør det også mulig for næringsmiddelindustrien å «massetilpasse» sine produkter basert på kundenes ønsker uten å måtte gjøre justeringer i maskinvaren. Det betyr også at det er mulig å produsere produkter i små partier og unngå matsvinn i produksjonen.
– 3D-printing av mat på industrielt nivå gjør at vi kan endre måten vi tenker på mat. Produkter som tidligere var svært eksklusive og kun fantes på gourmetrestauranter kan nå produseres i stor skala. Jeg er spent på de nye kreative mulighetene som åpner seg for matvareutviklere som bruker denne teknologien, sa Robin Simsa, administrerende direktør i Revo Foods i en uttalelse.
I fjor høst begynte det lakselignende produktet «The Filet – Inspired by Salmon» basert på mykoprotein å selges i matbutikker i Europa. Produktet er produsert med «Food Fabricator X2».
Neste steg er å skalere opp produksjonskapasiteten gjennom en offentlig investeringsrunde som allerede har generert 435.000 euro i innsamlede midler.