3devo har tidligere lansert en maskin som omdanner rester av SLS-pulver til filament som kan brukes til 3D-printing, Filament Maker. Basert på tilbakemeldingene fra kundene deres har de nå utviklet en oppfølger.
Filament Maker Two har blitt forbedret på flere måter, sier Eleanor Pritchard, Content Manager hos 3devo.
– Vi spurte kundene våre om hva de vanligste utfordringene var de møtte i hverdagen og hva som fungerer og ikke. Siden mange jobber med produktutvikling, var hovedønsket å kunne åpne maskinen for å kunne skifte en skrue eller se om den har stoppet et sted, sier hun.
Den nye modellen har derfor paneler som enkelt kan tas av, for eksempel for å bytte dyser.
– Det gjør det også lettere å se hvordan materialet oppfører seg i maskinen slik at brukerne trygt kan garantere kvaliteten på filamentet.
Andre forbedringer knytter seg til ting som en mer effektiv styring av ekstruderen og flere og bedre sensorer for blant annet styring av temperatur. Den har også et mer brukervennlig grensesnitt og berøringsskjerm i stedet for et ratt for å endre innstillingene. Større spoler er en annen nyhet, maskinen tåler opptil tre kilo.
3devo har tre grupper kjernekunder: utdanning, materialutvikling/forskning og resirkulering. Eleanor Pritchard sier at kunder ofte blir overrasket over hva som er mulig å gjøre med maskinen.
– Ofte tenker de at det kun er mulig å kjøre PLA eller PETG og får nesten hakeslepp når de innser mulighetene. Det er mulig å blande med tilsetningsstoffer for å få glassfiber eller karbonfiber, men også keramikk og metaller. Det er egentlig en sirkulær løsning.
3dp Norge har tidligere skrevet om hvordan prosessen med Filament Maker fungerer, det kan du lese om her.