Forskere med bio-robot

Metodikken for å bygge en “spinobot” fra ryggmargen og C2C12 myoblasts. Foto via universitetet i Illinois.

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Forskere fra universitetet i Illinois har med hell satt sammen et 3D-printet hydrogel-skjelett med ryggmargen til en rotte for å skape en funksjonell gående ‘spinobot’.

Den nye metoden for å drive bio-roboten innebærer påføring av glutamat, en nevrotransmitter som frigjøres av nerveceller i hjernen, som en stimulans til å drive en mønstret muskelsammentrekning i rotteryggmargen, som igjen beveger botens ‘føtter.’

Ikke bare fører denne metoden bevegelse, men spinoboten ser ut til å etterligne den delvise utviklingen av det perifere nervesystemet (PNS). Dette kan tjene til å utvide potensialet for fremtidige konstruksjoner som benytter ryggmargens sensoriske innganger som kontrollmekanismer.

Man har tidligere forsøkt å lage bio-roboter ved å kombinere de med rotters hjerter, der kontraksjoner i hjertemuskelen skulle føre til bevegelse i skjelettet. Japanske forskere lagde noen krabbeliknende roboter i 2007 med denne teknikken, men hjertene måtte konstant tilføres næring.

Du kan lese mer om dette hos 3DprintingIndustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: