Forskere med bio-robot

Metodikken for å bygge en “spinobot” fra ryggmargen og C2C12 myoblasts. Foto via universitetet i Illinois.

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Forskere fra universitetet i Illinois har med hell satt sammen et 3D-printet hydrogel-skjelett med ryggmargen til en rotte for å skape en funksjonell gående ‘spinobot’.

Den nye metoden for å drive bio-roboten innebærer påføring av glutamat, en nevrotransmitter som frigjøres av nerveceller i hjernen, som en stimulans til å drive en mønstret muskelsammentrekning i rotteryggmargen, som igjen beveger botens ‘føtter.’

Ikke bare fører denne metoden bevegelse, men spinoboten ser ut til å etterligne den delvise utviklingen av det perifere nervesystemet (PNS). Dette kan tjene til å utvide potensialet for fremtidige konstruksjoner som benytter ryggmargens sensoriske innganger som kontrollmekanismer.

Man har tidligere forsøkt å lage bio-roboter ved å kombinere de med rotters hjerter, der kontraksjoner i hjertemuskelen skulle føre til bevegelse i skjelettet. Japanske forskere lagde noen krabbeliknende roboter i 2007 med denne teknikken, men hjertene måtte konstant tilføres næring.

Du kan lese mer om dette hos 3DprintingIndustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: