Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en «gående» bio-robot.
Forskere fra universitetet i Illinois har med hell satt sammen et 3D-printet hydrogel-skjelett med ryggmargen til en rotte for å skape en funksjonell gående ‘spinobot’.
Den nye metoden for å drive bio-roboten innebærer påføring av glutamat, en nevrotransmitter som frigjøres av nerveceller i hjernen, som en stimulans til å drive en mønstret muskelsammentrekning i rotteryggmargen, som igjen beveger botens ‘føtter.’
Ikke bare fører denne metoden bevegelse, men spinoboten ser ut til å etterligne den delvise utviklingen av det perifere nervesystemet (PNS). Dette kan tjene til å utvide potensialet for fremtidige konstruksjoner som benytter ryggmargens sensoriske innganger som kontrollmekanismer.
Man har tidligere forsøkt å lage bio-roboter ved å kombinere de med rotters hjerter, der kontraksjoner i hjertemuskelen skulle føre til bevegelse i skjelettet. Japanske forskere lagde noen krabbeliknende roboter i 2007 med denne teknikken, men hjertene måtte konstant tilføres næring.
Du kan lese mer om dette hos 3DprintingIndustry.com