Forskere med bio-robot

Metodikken for å bygge en “spinobot” fra ryggmargen og C2C12 myoblasts. Foto via universitetet i Illinois.

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Forskere fra universitetet i Illinois har med hell satt sammen et 3D-printet hydrogel-skjelett med ryggmargen til en rotte for å skape en funksjonell gående ‘spinobot’.

Den nye metoden for å drive bio-roboten innebærer påføring av glutamat, en nevrotransmitter som frigjøres av nerveceller i hjernen, som en stimulans til å drive en mønstret muskelsammentrekning i rotteryggmargen, som igjen beveger botens ‘føtter.’

Ikke bare fører denne metoden bevegelse, men spinoboten ser ut til å etterligne den delvise utviklingen av det perifere nervesystemet (PNS). Dette kan tjene til å utvide potensialet for fremtidige konstruksjoner som benytter ryggmargens sensoriske innganger som kontrollmekanismer.

Man har tidligere forsøkt å lage bio-roboter ved å kombinere de med rotters hjerter, der kontraksjoner i hjertemuskelen skulle føre til bevegelse i skjelettet. Japanske forskere lagde noen krabbeliknende roboter i 2007 med denne teknikken, men hjertene måtte konstant tilføres næring.

Du kan lese mer om dette hos 3DprintingIndustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: