GKN Aerospace utvider sin produksjonskapasitet

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 25 september 2024
GKN Aerospace ser økt etterspørsel og satser derfor stort på anlegget i Trollhättan. Foto: Jukka Lamminluoto, GKN Aerospace

GKN Aerospace utvider sitt eksisterende anlegg i Trollhättan for å møte økt etterspørsel etter flymotorkomponenter i flyindustrien.

Det nye 5000 kvadratmeter store anlegget vil øke produksjonskapasiteten med cirka 30 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet. Anlegget skal bygges ved siden av det eksisterende verkstedet og være fullt operativt i 2026.

– Dette er en av de største investeringene vi har gjort i Trollhättan på mange tiår. Økte volumer og sterk vekst i bransjen gjør at vi må utvide, sier Martin Wänblom, administrerende direktør i GKN Aerospace Sweden.

Flymotoretterslepet er opptil ni år gammelt, og denne utvidelsen vil gjøre det mulig for GKN Aerospace å støtte økende etterspørsel etter flere ledende motorprogrammer.

– Vi ser rekordstor ordrereserve og sterkt vekstpotensial i hele bransjen. Denne utvidelsen gjør oss i stand til å støtte våre kunder. Investeringen vil ikke bare være grunnlaget for fremtidig vekst, men også støtte industriens overgang til mer effektive og bærekraftige flymotorer, sier Martin Wänblom.

Tidligere i år startet GKN Aerospace også etableringen av et anlegg for additiv produksjon, som et ledd i å posisjonere selskapet for videre vekst.

Les mer

Stor fabrikk for 3D-printet mat innviet

Østerrikske Revo Foods har åpnet det de hevder er verdens største produksjonsanlegg for 3D-printet mat. Fabrikken i Wien skal kunne produsere 60 tonn i måneden.
2024-Revo-PR-THEFILET-5-1024x683

Freemelt etablerer applikasjonssenter i USA

Freemelts amerikanske selskap og HAMR Industries har i fellesskap etablert et applikasjonssenter i Nord-Amerika. Målet er å sette fart på kommersialiseringen av industrimaskinen eMELT.
WindowDetailFreemeltONE-scaled-1

Intamsys presenterer industriell desktop-printer

En ultrarask FFF-modell 3D-skriver for industrielle applikasjoner. Slik beskriver Intamsys nye FUNMAT Pro 310 NEO, som ble lansert på et digitalt arrangement 26. september.
Intamsys-1

Space X kjøper Velo 3D-lisens

Elon Musks Space Exploration Technologies Corp (Space X) har inngått en lisens- og supportavtale med Velo 3D med en prislapp på 8 millioner dollar.
SpaceX-Velo3D

Siste nytt

Stor fabrikk for 3D-printet mat innviet

Østerrikske Revo Foods har åpnet det de hevder er verdens største produksjonsanlegg for 3D-printet mat. Fabrikken i Wien skal kunne produsere 60 tonn i måneden.
2024-Revo-PR-THEFILET-5-1024x683

Skyet værvarsel for AM-bransjen

I forkant av årets utgave av Formnext holdt arrangøren Mesago Messe Frankfurt et digitalt arrangement 10. oktober for å gi både en statusrapport om bransjen, men også informere om hva besøkende kan forvente av årets messe.
Formnext-1-1024x503

Print stort og hurtig med den nye Form 4L

For bare et halvt år siden ble Formlabs SLA-3D-printeren Form 4 sluppet. Nå lanseres en større versjon, Form 4L, med nesten fem ganger så stort byggvolum. Selskapet åpner også sin plattform for bruk av tredjeparts materialer.
Formlabs-2024_Form-4L-and-Form-4BL_Media_025-1024x683

AM Research: Tallene fra andre kvartal

Markedene for 3D-printing utgjorde 3,45 milliarder dollar i 2. kvartal 2024, en vekst fra år til år på 8,4 %; AM Research har publisert innsikt og synspunkter på tallene fra andre kvartal 2024 De mener seg å se at salget av 3D-printere ligger an til en økning på 30 prosent i 2025.
m-res-q2