Sculpteos rapport om bransjen

Rapporten “The State of 3D Printing” viser blant annet at 61 prosent av selskapene vil øke investeringene i 2021. Foto: Pixabay

Vi har tidligere tatt en titt på hvordan det står til i bransjen i rapporter fra HP, PLM Group, Wohlers og Ultimaker. Nå er Sculpteo ute med en ny rapport om ståa i additiv tilvirkning og konkluderer med at det har skjedd en økning til tross for pandemien og at produksjonsmetoden blir stadig mer anerkjent i industrien.

Dette er sjuende året på rad det franske servicebyrået Sculpteo har utgitt sin årsrapport om bruk av additiv tilvirkning (AM). Den viser blant annet at 3D-printing har fått generell anerkjennelse som produksjonsmetode, og at det har vært en økning til tross for koronapandemien.

Sculpteo, som er en del av BASF, har forespurt 1900 brukere i 86 land denne gangen. Akkurat som i fjor ser selskapet en modning i bransjen og at AM blir sett på som en produksjonsmetode å regne med.

Rapporten “The State of 3D Printing” viser blant annet at en tredjedel så en økning i 2020 og at 61 prosent av selskapene vil øke investeringene i 2021. At det var en økning selv under en pandemi er noe som også var bemerket i Wohlers årsrapport, som 3dp Norge skrev om tidligere.

Nesten ni av ti, 87 prosent, ser teknologi som en viktig faktor i tempoet for innovasjon. Og 70 prosent ønsker å finne flere applikasjoner og utvikle bruken av 3D-utskrift.

Flere ser muligheter med individuelle tilpasninger
Når det gjelder fordelene med teknologien, svarer 60 prosent at den gir muligheten til å jobbe med komplekse geometrier og 55 prosent at den tillater raske iterasjoner. Hele 41 prosent ser muligheter for å utvikle personaliserte produkter i stor skala, noe som er ni prosent høyere enn i fjor.

Det er også utfordringer, og fremfor alt handler det om kvaliteten på komponentene og etterbehandling av disse. De viktigste faktorene når det gjelder materialvalg er holdbarhet (72 prosent), lave kostnader (52 prosent) og brukervennlighet (44 prosent).

Les mer om rapporten her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: