onsdag 29 november – uke 48
Rapporten “The State of 3D Printing” viser blant annet at 61 prosent av selskapene vil øke investeringene i 2021. Foto: Pixabay
Vi har tidligere tatt en titt på hvordan det står til i bransjen i rapporter fra HP, PLM Group, Wohlers og Ultimaker. Nå er Sculpteo ute med en ny rapport om ståa i additiv tilvirkning og konkluderer med at det har skjedd en økning til tross for pandemien og at produksjonsmetoden blir stadig mer anerkjent i industrien.
Dette er sjuende året på rad det franske servicebyrået Sculpteo har utgitt sin årsrapport om bruk av additiv tilvirkning (AM). Den viser blant annet at 3D-printing har fått generell anerkjennelse som produksjonsmetode, og at det har vært en økning til tross for koronapandemien.
Sculpteo, som er en del av BASF, har forespurt 1900 brukere i 86 land denne gangen. Akkurat som i fjor ser selskapet en modning i bransjen og at AM blir sett på som en produksjonsmetode å regne med.
Rapporten “The State of 3D Printing” viser blant annet at en tredjedel så en økning i 2020 og at 61 prosent av selskapene vil øke investeringene i 2021. At det var en økning selv under en pandemi er noe som også var bemerket i Wohlers årsrapport, som 3dp Norge skrev om tidligere.
Nesten ni av ti, 87 prosent, ser teknologi som en viktig faktor i tempoet for innovasjon. Og 70 prosent ønsker å finne flere applikasjoner og utvikle bruken av 3D-utskrift.
Flere ser muligheter med individuelle tilpasninger
Når det gjelder fordelene med teknologien, svarer 60 prosent at den gir muligheten til å jobbe med komplekse geometrier og 55 prosent at den tillater raske iterasjoner. Hele 41 prosent ser muligheter for å utvikle personaliserte produkter i stor skala, noe som er ni prosent høyere enn i fjor.
Det er også utfordringer, og fremfor alt handler det om kvaliteten på komponentene og etterbehandling av disse. De viktigste faktorene når det gjelder materialvalg er holdbarhet (72 prosent), lave kostnader (52 prosent) og brukervennlighet (44 prosent).
I fire dager, den 7-10 november, forvandlet Messe Frankfurt seg til et valfartsmål for alle som på noe vis er interessert i additiv tillverkning. 3dp Norge tok en rundtur med kameraet og her er et utvalg av det som ble vist på messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 21. november, 2023
Prototal Industries er en kjent aktør i det nordiske AM-markedet, men har også virksomhet i flere europeiske land. For å ytterligere spre sitt navn benyttet selskapet anledningen til å stille ut på Formnext-messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 9. november, 2023
I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 2. november, 2023
Wilhelmsen og Thyssenkrupp har startet et samarbeid innen additiv produksjon i det felles selskapet Pelagus 3D. Det bør føre til en mer effektiv produksjon av reservedeler i maritim og offshore sektor.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 26. oktober, 2023
Svenske Ekbacken Studios ønsker å lage “mesterverk fra avfall”. På kort tid har de etablert seg i designverdenen med møbler som er 3D-printet fra gamle fiskegarn og med sikte på et globalt marked.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. oktober, 2023
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige